Olimpisme

Estrena trista als Jocs de Rio 2016

La tiradora Esther Barrugués no té el dia i tanca la classificació en carrabina 10 metres

Estrena trista als Jocs de Rio 2016

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rio 2016 ha començat amb decepció per a la delegació andor­rana, que no va poder evitar les darreres posicions per part d’Esther Barruguués i Pol Arias. L’estrena olímpica de Barrugués va suposar un gran desencís. La tiradora, que competia al matí en les qualificacions de carrabina de 10 metres, no va trobar-se gens còmoda i el seu concurs la va portar fins a la 51a i última posició. Barrugués va sumar en les quatre tirades un total de 396,9 punts, igualant en la puntuació la tiradora local Rosane Sibele Budag. L’andorrana va completar una competició força irregular –de les pitjors que se li recorden–, en la qual només va superar els 100 punts en la tercera tirada (101,6). La resta van ser de 99,7, 97,2, la pitjor en el segon intent, i va tancar la qualificació amb 98,4 punts.

Un cop acabada la prova, la tiradora es rendia a la realitat. “Què ha passat? Doncs que això són els Jocs i avui no ha encaixat res, no era el dia, res més. Em quedo amb la feina feta perquè la tinc per a un futur.” Anant una mica més enllà a la recerca d’una explicació a la seva pobre tirada, Barrugués va assenyalar que “no puc dir res més que avui no era el dia. Han estat molts factors. Costa de definir. No estic decebuda. El que puc dir és que aquesta tirada no reflecteix la realitat, però aquí batallo amb gent que només competeix, que es dedica a això i no ha de treballar. És molt diferent”. Amb tot, es quedava amb el fet que “he pogut complir el meu somni, que és el millor que li pot passar a qualsevol atleta”.

Penúltim als 400 lliures

Unes hores més tard era el nedador Pol Arias qui es llançava a la piscina del Centre Olímpic d’Esports Aqüàtics. Nedava en la primera sèrie dels 400 metres lliures, la prova que li ha tocat tot i no ser la seva disciplina (1.500 metres). Arias va ser segon, superant el representant de Pakistan amb un temps de 4’21’’16. El nedador de les Illes Caiman Geoffrey Butler, l’altre participant a la prova, va ser el vencedor (4’07’’87). Sobre la cursa, Arias va comentar que “he fet el que he pogut. M’he trobat molt bé durant els primers 100 metres, que era el que havia preparat, i estic content per això. Després he anat a controlar per guanyar el nedador pakistanès. El COA no hauria de posar-se en qüestions tècniques. Crec que hauria nedat uns bons 100 lliures com volíem al principi. Tants canvis han donat aquest resultat, però he donat el màxim i estic content per això”.

Andorra tornarà a competir dimarts, quan la judoka Laura Sallés s’enfrontarà a l’australiana Haecker en menys de 63 quilos.

UNA CERIMÒNIA AUSTERA I AMB LA NATURA DE PROTAGONISTA

Rio 2016 va aixecar la matinada passada el teló dels primers Jocs Olímpics de l’Amèrica del sud amb una cerimònia austera, en temps i despesa, al mític Estadi de Maracanà, que va posar de manifest l’estreta relació de Brasil amb la natura i el perill que corre. Fernando Merielles, el dissenyador de la cerimònia, va apostar per un festival de colors, on la música va tenir un clar protagonisme. Estel·lar va ser l’aparició de la model Gisele Bundchen com a Chica de Ipanema i la posada en escena de 1.500 ballarins amb la cançó País tropical. La desfilada dels esportistes, amb Laura Sallés de banderera andorrana, va ser un altre dels moments destacats. Cada atleta portava una llavor que va plantar per lluitar contra la desforestació. L’extennista Guga Kuerten va ser l’encarregat de fer entrar la torxa olímpica a Maracanà i el maratonià Vanderlei de Lima –Pelé es va autodescartar per motius de salut– va fer l’últim relleu i va encendre un peveter híbrid, compromès amb el medi ambient, que estarà encès fins al 21 d’agost.

Estrena trista als Jocs de Rio 2016

tracking