Ciclisme

El 'retour'

Andorra rep per cinquena vegada la cursa ciclista més important

El 'retour'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició 103 del Tour de França, la cursa ciclista més important del món, visita les carreteres i les munta­nyes d’Andorra aquest estiu. Ha trigat set anys, des del 2009, a repetir arribada, com abans havia fet a les edicions dels anys 1964, 1993 i 1997. El Principat es convertirà durant tres jornades en escenari de primer nivell mediàtic mundial. Perquè el Tour s’equipara als grans esdeveniments esportius, només un esglaó per sota dels Jocs Olímpics i del Mundial de futbol. La prova fundada el 1903 pel director del periòdic esportiu L’Auto Henri Desgrange gaudeix d’una salut de ferro, superant els entrebancs que ha generat el món del ciclisme.

El Tour s’ha convertit en la competició reina de les tardes de juliol i Andorra s’hi suma enguany amb tres jornades. El país s’ha engalanat per rebre la cursa. Des d’icones com el Gall daurat, situat a la carretera de l’Obac, fins a diverses activitats que han organitzat conjuntament els comuns d’Escaldes-Engordany i Ordino per festejar el retorn de la prova. Tot per crear ambient i animar els milers d’aficionats d’ar­reu del món que seguiran in situ la cursa. El Tour torna i ho fa per la porta gran.

La primera etapa, diumenge, serà tot un tour de force per als corredors, que hauran de superar des de la sortida a Viella quatre ports de muntanya per acabar al cim d’Arcalís, a 2.240 metres. Etapa d’alta munta­nya, reina del periple pirinenc del Tour.

Per recuperar-se de l’esforç, l’organització (Amaury Sport Organisation) ha programat per dilluns en terres andorranes la primera jornada de descans, que donarà pas a la desena etapa, entre Escaldes-Engordany i Revel, ja en territori francès. El port d’Envalira acomiadarà majestuós la ronda gal·la el 12 de juliol fins a la propera visita.

Abans que això passi, les carreteres del país hauran vist circular els millors ciclistes del moment, com un Chris Froome que voldrà repetir la victòria de l’any passat a París, Alberto Contador, Nairo Quintana o el resident Joaquim Purito Rodríguez, que s’ha preparat a consciència per afrontar la cursa, especialment l’etapa amb final a Arcalís. Màxim espectacle al millor escenari.

Els favorits del Tour

Els residents del Tour

tracking