Bàsquet

Roca reitera la intenció de flexibilitzar el cànon ACB

El president de la lliga també referma que no se suprimirà del tot i veu “de justícia” compensar el MoraBanc

Roca reitera la intenció de flexibilitzar el cànon ACBBC MORABANC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francisco Roca, president de l’ACB, va ser ahir a Andorra per participar a la clausura del campus Movistar+, que s’ha celebrat al Principat durant els darrers dies. Roca va parlar de la possible modificació del cànon d’accés a una lliga a la qual les darreres temporades només ha accedit el MoraBanc.

El president de l’ACB va reiterar la seva intenció de flexibilitzar les condicions d’ascens a la lliga, que en cap cas passen per la supressió total del cànon. “Haurem de realitzar un estudi global de la situació amb qui sigui el nou president de la Federació Espanyola i amb el Consell Superior d’Esports, però el cànon assegura la viabilitat econòmica d’una competició del nivell de la nostra, la millor del món fora de l’NBA”. Roca considera “de justícia” compensar els clubs que com el MoraBanc, últim a fer-ho, han pogut afrontar les actuals exigències econòmiques de l’ACB, en el cas que hi hagi una futura reducció del cànon.

Palència i Mellila, els dos clubs que enguany han aconseguit l’ascens esportiu a l’ACB, han sol·licitat una pròrroga d’una temporada en no poder afrontar els requisits actuals. Roca veu aquesta pròrroga com una solució, sempre que tingui el vistiplau de clubs i federació, i qualifica la temporada que s’aproxima com “de transició” en espera de trobar un acord definitiu amb totes les parts en què es descarta una possible ampliació de la lliga a més dels 18 equips actuals.

Sobre la segona temporada del MoraBanc a l’ACB, Roca considera que “el balanç ha estat positiu. És un equip que de sortida donava tranquil·litat tot i que al final ha patit més de l’esperat, però ho ha resolt amb solvència”.

En una última jornada en la qual la cinquantena de participants va poder fer les seves preguntes a Joan Peñarroya, Roca va voler destacar l’èxit d’aquesta primera edició del campus Movistar+ i va assegurar que l’experiència es repetirà.

tracking