Bàsquet 3x3

La FIBA beneeix Andorra

Robert Rieblinger, 3x3 ‘development manager’ de la FIBA, lloa la feina i la implicació del país en aquesta jove modalitatTConsidera que hi ha potencial per acollir un torneig en els propers anys

La FIBA beneeix andorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fase de classificació per l’Europeu 2016 de bàsquet 3x3 es posa en marxa avui a Andorra. La FIBA i la Federació Andorrana de Bàsquet han signat un acord per acollir el torneig durant tres anys, que culmina una llarga dedicació i molts esforços des que el màxim organisme internacional va dotar d’esperit competitiu una modalitat que va néixer al carrer.

“Andorra és un dels països més actius i que més suport ens ha donat, ha participat a totes les competicions: Jocs Olímpics de la Joventut, campionats d’Europa i campionats del món. L’esforç que el país dedica al desenvolupament i el creixement del 3x3 és insuperable. Ha treballat molt aquests darrers anys per poder acollir un torneig d’aquestes característiques i des de la FIBA estem molt satisfets per haver pogut assolir aquest acord”, explica Robert Rieblinger, 3x3 development manager de la FIBA. Un acord de tres anys que l’organisme ha tancat també amb França, però no, per exemple, amb l’altre país que acollirà una fase eliminatòria de l’Europeu, Holanda. “La confiança és absoluta, fa molts anys que treballem junts i estàvem esperant poder celebrar aquí un esdeveniment d’aquestes característiques”.

La FIBA va començar a explotar el 3x3 l’any 2010. Des de llavors la modalitat s’ha anat introduint en diverses competicions com, per exemple, en els primers Jocs Europeus de Bakú. L’objectiu de l’organisme és que el 3x3 sigui inclòs entre les noves disciplines olímpiques que s’escolliran l’estiu vinent i pugui estrenar-se en els Jocs de Tòquio del 2020.

El Preeuropeu d’Escaldes culmina anys d’esforços i molta implicació per part de la FAB des que la modalitat es va posar en marxa i Rieblinger no descarta que tot just sigui un primer pas de cara al futur, tot i que reconeix que l’escenari hauria de canviar. “Un campionat d’Europa o un Mundial són possibles, però requeririen un pas més, més esforç i una major infraestructura per acollir un número d’equips més grans. Sobretot farien falta més ajudes públiques i més implicació per part dels sponsors, però Andorra podria acollir un torneig major perfectament. M’agradaria veure-ho, seria un premi per tota la feina feta”.

De moment, el torneig arrenca avui i des de la FIBA s’espera que generi una gran expectació. “ Tenim un emplaçament increïble, activitats com el concurs d’esmaixades i la competició també serà molt interessant. Tenim tots els ingredients perquè el públic s’ho passi molt bé”. Sobre les possibilitats dels equips andorrans, per al responsable de la FIBA “el gran atractiu del 3x3 és que a la pista pot passar qualsevol cosa. Andorra té un molt bon equip, que pot guanyar qualsevol, fins i tot Espanya que va ser medalla de plata a l’Europeu. Potser els falten centímetres, però hi ha pocs equips amb millors tiradors”. L’espectacle, doncs, està assegurat.

QUATRE PARTITS DELS CONJUNTS NACIONALS EN L'ARRENCADA DE LA COMPETICIÓ

El 2016 FIBA 3x3 European Championships Qualifier es posa en marxa avui a la pista instal·lada a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany amb la cerimònia inaugural (9.45 h) que donarà pas al primer partit de la competició, entre les seleccions femenines de Romania i Àustria.

Andorra debutarà a les 12.15 hores en un partit que enfrontarà el combinat masculí format per Xavi Galera, Esteve Malet, Jordi Olcina i Rafa Casals contra Ucraïna, número 33 del rànquing FIBA. L’equip femení integrat per Eva Vilarrubla, Alba Pla, Patrícia Vicente i Clàudia Brunet agafarà el relleu dels nois per enfrontar-se a Eslovènia. Els equips andorrans repetiran ben entrada la tarda. El combinat femení ho farà a les 17.45 hores contra Suïssa, mentre que els nois disputaran el segon partit de la jornada contra la República Txeca (18.15 h). Serà el penúltim partit del dia abans de l’Ucraïna-Bielorússia que tancarà aquesta primera jornada del Preeuropeu i que donarà pas al concurs d’esmaixades que se celebrarà al centre comercial Illa Carlemany (20 h).

Escaldes acollirà un total de 46 partits dels 17 països representats en un torneig on el seleccionador masculí, Pere Pràxedes, assegurava dimecres que Andorra “aspira a tot”. L’equip masculí tornarà a jugar demà contra Bielorússia (13.30 h), mateix rival que les d’Anna Busquet (12.34 h).

tracking