Curses de muntanya

Agustí Roc supera Ferran Teixidó en la retallada Casamanya Extrem

El corredor català li va treure prop de mig minut a l’andorrà en el recorregut alternatiu marcat per l’organització

Agustí Roc supera Ferran Teixidó en la retallada Casamanya ExtremB. N. / ANA

Els corredors catalans van triomfar ahir en la Casamanya Extrem Vertical Race, Trofeu Crèdit Andorrà, prova puntuable per a les Sky Runner National Series d’Espanya, Andorra i Portugal i per a la Copa d’Andorra de curses de muntanya. Agustí Roc i Laura Orgué van ser els més ràpids en una cursa que va desenvolupar-se pel recorregut alternatiu sense l’arribada al Casamanya i amb finalització al Bony de les Neres (914 metres de desnivell). La pluja va respectar la prova, que va tenir en Agustí Roc el guanyador. El corredor català va treure 27’’80 al segon classificat i primer andorrà, Ferran Teixidó. El català Marc Pinsach va completar el podi, en arribar a deu segons del petit dels Teixidó. Altres posicions destacades van ser el cinquè lloc de Marc Casal, tot i reconèixer a les xarxes socials que no havia tingut bones sensacions, i la sisena posició de Xavi Teixidó, tercer veterà, just per davant d’un Òscar Casal que no es va sentir còmode a la cursa.

En categoria júnior masculina el primer classificat va ser Euan Prieto, amb un temps de 46’25’’, superant el seu company del SEC Sergi Casabella (46’42’’).

Laura Orgué, ja recuperada de la lesió que va patir, no va tenir problemes per imposar-se entre les noies, com ho demostren els més de cinc minuts que va treure a la segona classificada, Marta Garcia (47’58’’ per 53’03’’). Laia Aubert, a gairebé deu minuts de la vencedora, les va acompanyar en el podi.

“Hem salvat un gran dia. Ens ha plogut fins a cinc minuts abans de la sortida i tothom ha acabat content del recorregut alternatiu. Al final hi han participat 128 corredors. Una quarantena no s’ha presentat”, explicava Santi López, membre de l’organització, a càrrec de l’ECOA.

D’altra banda avui les curses de muntanya tenen una altra cita al Principat amb la disputa de la tradicional Travessa de les tres parròquies, que consta de tres recorreguts i una única arribada, a la Cota 2.000 de Naturlandia. La llista d’inscrits supera els 160 cor­redors.