Atletisme

Guri és segona en altura a l'Europeu dels petits països

Moya és novè en 800 metres en un dia que el vent va complicar

Guri és segona en altura a l'Europeu dels petits països

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La saltadora Clàudia Guri es va endur premi ahir en el primer Campionat d’atletisme dels petits estats d’Europa, organitzat per la Federació Europea i que es va disputar a la localitat maltesa de Marsa amb fins a divuit països participants –al marge dels habituals hi havia altres equips de major dimensió, com ara Bòsnia o Armènia–. Un salt superant els 1,75 metres a la primera li va valer el segon lloc del podi per dar­rere de la georgiana Valentyna Liashenko, que va estar per sobre de les rivals i va aconseguir superar els 1,90 metres. Guri no va poder superar els 1,78 metres en un concurs amb vuit competidores i que es va desenvolupar en una jornada amb força vent. Això va dificultar que els competidors estiguessin a prop de les seves millors marques.

Pol Moya va obtenir la novena posició en uns 800 metres en els quals disputava la sèrie més bona. El migfondista no va poder acabar amb força i va quedar a mitja taula entre els divuit participants. Els altres tres membres de la delegació andorrana a Malta, els velocistes Estefania Sebastián, Cristina Llovera i Mikel de Sa, no van brillar. En els 100 metres femenins Sebastián va finalitzar onzena amb un temps de 12”72, mentre que Llovera va ser setzena i última classificada amb 13”05 –no acaba de superar les molèsties a l’esquena–. Mikel de Sa, amb un registre de 23”74, va ser dotzè i penúltim dels tretze participants en uns 200 metres accidentats. La pistola de sortida és de format elèctric, va fallar diverses vegades i va acabar confonent diversos competidors.

El director tècnic de la federació, Abraham Férriz, valorava de forma positiva la competició, a la qual Andorra ha arribat amb quatre competidors amb la mínima exigida per l’Europea i només una invitació. “D’aquí surten podent competir i aprenent”, comentava.

tracking