Bàsquet

El MoraBanc renova el contracte a Peñarroya un any més

El MoraBanc manté la confiança en Joan Peñarroya i el renova una temporada per mirar de fer un pas endavant la propera lliga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Créixer. Aquest és el verb que més va utilitzar el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, per explicar la renovació una temporada de Joan Peñarroya. El club vol seguir creixent a la lliga ACB i fer-ho de la mà del tècnic de Terrassa, que iniciarà la setena temporada al capdavant del projecte andorrà que va agafar a LEB plata. “El motiu pel qual confiem en ell una temporada més és que sempre ens ha fet créixer. Fa sis anys que és al club i sempre hem crescut, hem estat millors i seguim creient que el Joan és la persona que ens pot fer donar un pas més, com volem”, indicava Aixàs en l’anunci de la renovació. Qüestionat sobre si hi havia hagut debat a la junta a l’hora de mantenir la confiança en Peñarroya, Aixàs va assenyalar que “com sempre. El que hem fet és fer balanç de les coses que podem millorar per a la temporada vinent i hem treballat les coses que necessitem per ser millors”.

El president va aprofitar per fer un balanç de la temporada passada, la segona a l’ACB, i va assegurar que “acabem amb sensacions contraposades. L’equip a la primera volta va generar unes expectatives molt bones i ens vam quedar a un partit de la Copa. I a la segona tenim la sensació que podem fer alguna cosa més del que ens pertocava. Perquè hem de tenir present el que som i per la dimensió del nostre club sempre que ens mantinguem a l’ACB estarem contents”.

Peñarroya, que està pendent que el club s’assegui a negociar amb la resta del cos tècnic dels últims anys, va assegurar que afronta el curs vinent “amb gana, compromís i la convicció que tenim les eines per fer-ho millor i seguir creixent. Crec que hem fet ja una cosa important que és consolidar un projecte, un equip i un país a l’ACB, que era el més important en els dos primers anys”. El tècnic, que reconeixia que tancava l’exercici “amb un regust dolent per com han estat els dos últims mesos”, va indicar que tot i que l’acord de renovació s’havia anunciat aviat “no és fruit d’una reunió, sinó de moltes anàlisis, xerrades i molta posada d’idees en comú”.

Esportivament, Peñarroya va avançar que “tenim molt clar l’equip que volem, altra cosa és al que el mercat ens permetrà arribar”. En aquest sentit, el tècnic va reconèixer que el club ha de fitxar “caràcter”i mirar de ser “un equip. Enguany hem tingut una plantilla de molt bons jugadors, en què hi ha hagut situacions d’equip que han fet que ens falti aquest puntet per anar a més”.

No respon a Sada

L’entrenador, que va assegurar que no tenia la percepció que els aficionats haguessin dubtat del seu treball “tot i tenir tot el dret a mostrar el seu descontentament pel final de temporada”, va preferir no entrar en una guerra amb Víctor Sada, el primer descartat i que va criticar el club i la seva poca ambició, segons ell. “Estem aquí per mirar el futur. Però un club sense exigència no hauria fet el que hem fet en sis anys. És evident que no ens ha anat bé, ni a ell ni a nosaltres, i a partir d’aquí que tingui molta sort i que li vagi molt bé, igual que a nosaltres”.

EL CLUB NEGOCIA AMB ANDREW ALBICY, EL BASE ELEGIT PER RELLEVAR VÍCTOR SADA

Només anunciar Gorka Aixàs que Víctor Sada no entrava dins els plans del MoraBanc per a la temporada vinent va sorgir des de França el nom d’Andrew Albicy, base de 26 anys que havia acabat la relació amb el Gravelines, de la màxima categoria gal·la. Segons ha pogut saber el Diari, l’interès inicial s’ha concretat ja en negociacions per tal que el jugador francès acabi arribant al MoraBanc. Les converses van per bon camí i Albicy podria convertir-se en el primer reforç per al curs vinent. El gal és un base elèctric, que va ser campió amb França al Campionat d’Europa sub-20 del 2010, i un any més tard va ser plata a l’Europeu absolut de Lituània. La lliga passada va fer de mitjana 11 punts i 6 assistències amb el Gravelines.

La plantilla del MoraBanc té a hores d’ara, com va indicar el director esportiu, Francesc Solana, tres jugadors amb contracte “i la idea és que segueixin”: David Navarro, Betinho i Vojdan Stojanovski, tot i que els dos últims amb clàusula d’escapament fins al 30 de juny.

El MoraBanc renova el contracte a Peñarroya un any més

El MoraBanc renova el contracte a Peñarroya un any més

tracking