Fòrmula 1

Hamilton arrisca i s'adjudica el Gran Premi de Mònaco

Va aguantar els pneumàtics de pluja mentre Red Bull errava a boxes

Hamilton arrisca i s'adjudica el Gran Premi de Mònaco

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) es va endur ahir el Gran Premi de Mònaco de Fórmula 1 amb una estratègia agressiva i beneficiat per una errada de l’equip Red Bull, amb una aturada molt lenta que va deixar sense possibilitats l’australià Daniel Ricciardo, que sortia des de la pole position.

Hamilton, que va arrencar en el tercer lloc de la graella, va aconseguir la 44a victòria de la seva carrera aguantant trenta-una voltes els pneumàtics de pluja mentre s’assecava la pista i després va optar per uns de molt tous a la segona meitat de la cursa. “Ha estat una bogeria que els pneumàtics de pluja duressin tant”, deia Hamilton.

Ricciardo, segon, va veure com el seu equip no tenia preparats els pneumàtics en el canvi fonamental, a la volta 32. “Em van cridar ells per anar al box, havien d’estar a punt. Ha estat dur”, deia el pilot sobre una aturada que es va fer eterna. Ricciardo havia demostrat ser el més ràpid en el circuit urbà de Montecarlo, on els avançaments resulten molt complicats. El podi el va completar el mexicà Sergio Checo Pérez (Force India), mentre que l’espanyol Fernando Alonso (McLaren) va assolir un bon cinquè lloc.

Amb el triomf, Hamilton es queda a 24 punts del seu company d’equip i líder del Mundial, l’alemany Nico Rosberg, que a Mònaco només va poder aconseguir la setena posició.

tracking