L'hora dels millennials

Perseguir l'ofici

L'Eva Usero ara fa sis mesos que va aixecar la persiana de la farmàcia El Consell, un nom que no només li va posar per la ubicació del local, també per la determinació de fer assistència i repartir recomanacions.

Perseguir l'oficiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Soc farmacèutica de mostrador”, es defineix Eva Usero. I què vol dir això? Doncs que li agrada estar a prop del client. “A la farmàcia m’agrada tenir un retorn, és a dir, fer una dispensació i l’endemà saber com està el pacient”, explica. Aquesta voluntat de ser fidel a l’ofici tal com ella l’entén i les ganes de portar un negoci a la seva manera la van conduir a obrir el seu propi establiment. Ser jove –té 32 anys– no la va frenar. Així, ara fa sis mesos que va aixecar la persiana de la farmàcia El Consell, un nom que no només li va posar per la ubicació del local, davant la seu parlamentària. La determinació de fer assistència i repartir recomanacions la van empènyer a encarregar aquest rètol. “Sí, som un negoci, però darrere hi ha el farmacèutic que resol dubtes”, ressalta.

Tot i que de vegades algun client ho dubti d’entrada, la seva joventut no està pas renyida amb l’experiència. A les espatlles hi té sis anys de picar pedra a un gran grup de farmàcies del país, a més d’una temporada a un establiment de barri, on va començar a treballar després dels estudis. La proximitat amb els veïns és una d’aquestes coses que la convenç que l’aventura que ha encetat fa per ella. “Si mai puc obrir una farmàcia, tornaré al barri on vaig començar”, s’havia dit quan hi treballava. I així ho va fer.

Ara que és mestressa d’ella mateixa podrà, per exemple, posar en marxa branques de la farmàcia que l’atrauen, com l’homeopatia. A partir d’una experiència personal –va ser el remei que li va funcionar després d’una operació– va decidir d’estudiar aquesta especialització. Els arguments dels detractors d’aquesta disciplina no la fan canviar d’opinió. “Les embarassades i els nens són una població a qui l’homeopatia els pot ser molt bona, ja que no poden prendre alguna altra medicació”, exemplifica.

Des de la seva posició, rere el taulell, ha de fer front a un mal hàbit dels darrers anys: l’automedicació amb informació treta d’internet. “D’una banda és positiu que el pacient estigui informat, però per l’altra, de vegades has de dir ‘prou’”, exposa. “Moltes vegades dic que no a vendre alguna cosa i la gent es queda parada. Però prioritzo la salut”, diu.

Ser emprenedora la fa fer més hores que un rellotge i compaginar-ho amb la maternitat d’una criatura d’un any no és fàcil, però l’Eva no ho canviaria. “Estic fent realitat el meu somni!”, exclama.

tracking