reportatge

Les bandes del Saxfest omplen de ritme el carrer

Les actuacions de les bandes que participen en la segona edició del Walking Street Music, dins el SaxFest, reuneix centenars de turistes i vianants a la plaça de la Rotonda de la capital al ritme de les bandes més divertides del concurs de xarangues.

Les bandes del Saxfest omplen de ritme el carrerXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La música i el saxo van ser els grans protagonistes ahir, a la plaça de la Rotonda de la capital, quan a les 12.30 hores va arrencar la segona edició del concurs Walking Street Music dins de la cinquena edició del SaxFest, el festival de saxo d’Andorra. Centenars de turistes i vianants, sorpresos per l’esclat de música es van aturar a veure què passava i ja no va poder marxar. Les actuacions de les bandes, acompanyades per una forta dosi d’humor interpretatiu, van atrapar el públic improvisat, que reconeixia cada cançó que tocaven els músics i fins i tot participava de les seves coreografies.

L’espectacle divertia per igual públics de totes les edats que es barrejaven entre turistes o andorrans que ni tan sols havien sentit que es feia el SaxFest. És el cas del Lluís i la Isabel, dos veïns de la Massana que havien baixat a la capital es van topar de sobte amb l’espectacle que, en aquell moment, oferia el grup invitat Artistas del Gremio. “La veritat és que no sabíem que es feia això i ara que ens ho hem trobat, hem decidit quedar-nos una estona per veure-ho. És una gran iniciativa.” La mateixa opinió la compartia una altra oient que estava amb els seus fills petits escoltant una de les bandes del concert: “És una passada. Tot i ser d’aquí no ho havia vist mai, però m’està encantant. A més, els nens s’ho passen tan bé que no podem marxar.”

El públic assistent no parava de treure fotografies als músics i també jugaven amb les coreografies que els proposaven els intèrprets. La festa era absoluta per part d’uns pares, entregats a descobrir quina era la cançó que estava sonant, i d’una canalla que seguia els ritmes amb les cames o bé ajudaven la música amb la percussió dels globus que els entregava l’organització. L’Unai és un turista navarrès que va venir al Principat a passar el dia però un cop va sentir les melodies es va atansar per saber què passava. “Tot just hem aparcat el cotxe i hem vingut directes a veure què era aquella música que sentíem. Ens ha encantat fins al punt que la meva dona està preguntat a l’organització quin festival és aquest, i el nen no para de ballar amb cada cançó que toquen.” La Marta i el Gabriel també eren turistes acabats d’arribar. Ells són de Barcelona i tampoc van poder resistir-se a les notes que sortien dels saxos. “La veritat és que ens està encantant tot plegat. Les cançons són diferents i estan versionades amb ritmes molt animats. És una gran idea i estem molt contents d’haver-nos-ho trobat.”

Gran acollida de públic

Les bandes que participaven en el concurs de xarangues eren; Xalecos Street Band (Tarragona), 101 Brass Band (Canàries) i Los Mataos (Castelló) i totes estaven tan sorpreses com l’organització de l’èxit que estaven tenint. L’Efrem Roca, coordinador general del SaxFest, afirmava que era una magnífica manera de començar. “Això ja ho vam fer l’any passat però va venir menys gent. Potser el bon temps ens ha ajudat aquest any, però la resposta del públic és boníssima i esperem que segueixi així fins al final.”

En acabar la seva actuació, Miguel Ángel Laita, membre d’Artistas del Gremio, es mostrava encantat amb la recepció que havia tingut el seu xou. “Nosaltres ja som una banda professional, però estem molt contents de la gent que ens ha vingut a veure. Es nota que és un públic molt respectuós amb l’art al carrer i és un autèntic plaer tocar per persones així. A Espanya la situació dels artistes de carrer és paupèrrima, i tot i que nosaltres cada vegada toquem més en escenaris teatrals, sempre és bonic recuperar sensacions de quan vam començar.”

El SaxFest, que aplega alguns dels millors saxofonistes del món, seguirà de dilluns a dissabte.

Les bandes del Saxfest omplen de ritme el carrer

tracking