espectacles

De Sidonie a José Mercé, desfilada de luxe per l'Auditori Nacional

L’escenari ordinenc acollirà en el primer semestre de l’any un cicle de concerts que obriria Ara Malikian i tancarà Jarabe de Palo, al juny

De Sidonie a José Mercé, desfilada de luxe per l'Auditori Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa temps que el ministeri de Cultura –de fet, els diferents titulars del departament– promet treure la pols a l’Auditori Nacional i organitzar-li un cicle on l’escenari ordinenc llueixi. Sembla ser que de les intencions han passat, finalment, a posar fil a l’agulla i en aquest primer semestre del 2017 el públic nacional veurà passar una desfilada de noms de luxe. El primer a filtrar-se –perquè Govern encara no ha presentat oficialment el cartell– va ser l’aragonès Jarabe de Palo, tal com publicava fa uns dies el Diari. A poc a poc, però, es van confirmant altres noms. Començant per Sidonie, banda que ja va passar fa uns anys per aquella lamentablement desapareguda experiència que va ser el difícilment superable cicle de concerts d’Apolo AND.

Però aquests serien només dos dels noms d’un reguitzell de figures de relleu en una àmplia varietat d’estils que anirien caient a raó d’una per mes. Entre els noms que podrien conformar aquest cartell hi hauria també el del violinista espanyol d’origen libanès Ara Malikian. I en aquest extens ventall d’estils les cites es completarien amb Macaco i la presència del cantaor gitano José Mercé.

En el programa –tot i que encara pendent de confirmar en la seva totalitat– hi hauria espai per a la música andorrana, personalitzada en David Micó.

Pendents, com dèiem, de la presentació oficial del cartell per part de Cultura, seria Ara Malikian qui obriria la desfilada, aquest mateix mes. El violinista d’ascendència armènia ja va passar per Andorra, tot i que fa anys, el 2007, en el marc de la Temporada de Teatre a Andorra la Vella amb l’obra PaGagNini i la companyia Yllana. Ara mateix, el músic està immers en la promoció del disc La increíble historia del violín, una nova proposta en què lliga la seva activitat com a intèrpret amb la passió per la didàctica de la música.

Macaco passaria al febrer, si les dates es confirmen. I el març seria el mes en què Sidonie recalessin novament en un escenari andor­rà. El 2009 presentaven en directe El incendio, a la desapareguda sala de la capital (aquell disc en què la banda va fer un canvi radical a la trajectòria deixant de banda l’anglès i apostant per les lletres en castellà). En aquesta ocasió la banda arribarà amb El peor grupo del mundo sota el braç.

José Mercé seria un altre dels noms inicialment previstos per a donar brillantor i un cicle digne organitzat pel Govern a l’Auditori Nacional. El cantaor també té novetat discogràfica a la butxaca: Doy la cara.

L’accent andorrà el posaria l’ex-Quinta Columna David Micó i el tancament, com ja estava anunciat, estarà protagonitzat per Jarabe de Palo, que enceta la gira 50 Palos.

tracking