audiovisual

Cesc Gay farà al país el rodatge de 'Fèlix'

El realitzador català dirigirà una sèrie de ficció per a Movistar Plus

Cesc Gay farà al país el rodatge de 'Fèlix'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Poca cosa ha transcendit de moment, més enllà de l’anunci que el Principat serà, a partir del mes de març vinent, un dels escenaris de la sèrie que dirigirà el català Cesc Gay per a Movistar Plus. Fèlix, que és el nom de la producció, tocarà el tema dels escàndols financers i l’evasió d’impostos, en els quals es veurà implicat el protagonista de la sèrie. Les previsions són que es pugui estrenar a la plataforma televisiva a partir de la temporada 2018-2019.

El director de cintes com Truman, la triomfadora en la passada edició dels Goya, va descriure la sèrie com un thriller en clau d’humor inspirada pel to que Alfred Hitchcock va donar en ocasions als seus relats cinematogràfics. “Sempre he amat Hitchcock, però mai no havia tingut l’oportunitat de fer una pel·lícula al seu estil, així que ho intentaré amb la sèrie”, va dir el realitzador català segons recullen mitjans especialitzats espanyols.

La sèrie estarà produïda per Imposible Films i previsiblement incorporarà part de l’equip a Andorra. De moment, comptarien ja (o estarien a punt de formalitzar el contracte) amb l’empresa encarregada de donar-los suport de producció al país, és a dir, de realitzar la feina de location manager: coordinar el rodatge al país i gestionar qüestions administratives i de logística.

A la filmografia de Cesc Gay hi ha pel·lícules com Krampáck, En la ciudad, Una pistola en cada mano i l’esmentada Truman, que ha fet créixer la popularitat del director, després de fer-se amb el Goya com a millor realitzador i per al millor guió original. També va ser guionista i va assumir la direcció d’episodis de sèries de Televisió de Catalunya com Jet Lag o La Riera. A Una pistola en cada mano, per cert, va enrolar al seu equip l’andorrana Sylvia Steinbrecht, qui va dissenyar els decorats de la producció.

L'ACADÈMIA DEL CINE, PER AL FEBRER

El 10 de febrer, si les previsions no canvien, es presentarà públicament l’Acadèmia del cinema impulsada al país per un grup de professionals vinculats al sector i encapçalats pel director i realitzador Josep Pozo, que la presidirà en aquesta primera etapa. A l’acte, que se celebrarà al Centre de Congressos de la capital, Pozo confia que comptarà amb el suport –expressat en la seva presència– de responsables de les acadèmies espanyola, catalana i francesa. L’entitat, va assegurar, està oberta a tots els professionals del país, amb els quals està intentant posar-se en contacte. Entre altres idees, volen impulsar uns premis cinematogràfics, els Isard.

tracking