entitats

Els 35 anys de l'Esbart Dansaire de la capital, de nou a l'escenari

L’agrupació presenta demà la segona part de l’espectacle ‘25+10’

Els 35 anys de l'Esbart Dansaire de la capital, de nou a l'escenari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella presenta demà la segona part de l’espectacle 25+10, amb què commemora els 35 anys d’existència. Serà a les sis de la tarda al Centre de Congressos de la capital i suposa la segona part del festival celebrat el passat primer de maig, on es va recordar la primera etapa de l’entitat, amb tres direccions diferents al capdavant des de la fundació, l’any 1981. En aquesta ocasió l’eix del muntatge seran els últims deu anys, amb l’esbart convertit ja en associació cultural, amb una seixantena llarga de dansaires i amb fites com la participació recent al Cheonan World Dance Festival, celebrat a Corea del Sud aquesta tardor.

L’espectacle començarà amb la dansa del Dimecres de Cendra, la mateixa que va posar el punt final al muntatge presentat al maig. Després interpretaran El gegant del pi, Els nans vells de Berga, La muntanyenca i el tricoter. A continuació, les danses coreografiades per al festival De la cobla al folk, del 2015, amb música d’El Pont d’Arcalís, en peces com la cançó de La Mariana, el Xotis d’en Jaume el Xic i Dues Polques. També interpretaran la Polka d’Urss i Lamiak dels Stukat del Bolet, a banda de la cançó De pares a fills, d’Els Catarres.

L’agrupació es dedica a la recerca de danses andorranes i tradicions ja perdudes per portar-les a l’escenari. A la capital, actua tradicionalment el primer diumenge d’agost, a la festa major, amb el ball del contrapàs; la nit de Sant Joan amb el ball de bruixes i cada final de curs presenta el festival de temporada.

Entre els objectius de l’esbart hi ha el de portar la cultura andor­rana arreu del món. Així, en aquests 35 anys ha participat en festivals celebrats a països com Bulgària, Grècia, Hongria, Holanda, Turquia, França o Espanya.

tracking