Equipaments

Cultura inverteix 25.000 euros per millorar l'exterior de la Farga Rossell

Els diners es destinen a renovar estructures afectades pel pas del temps i les cobertes

Cultura inverteix 25.000 euros per millorar l'exterior de la Farga Rossell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir una partida de 25.082 euros destinada a realitzar una intervenció de rehabilitació a la Farga Rossell, uns treballs que fonamentalment se centraran en la renovació dels elements de l’exterior afectats pel deteriorament a causa del temps i l’exposició als elements meteorològics.

El projecte, que té un termini d’execució de sis setmanes, preveu la renovació de les estructures metàl·liques de l’exterior del centre d’interpretació –la plataforma i l’ascensor panoràmic de l’entrada al recinte–. A banda, també es treballarà en les cobertes inclinades i els paviments i el mobiliari fix situat a l’exterior.

Els treballs de la intervenció van ser adjudicats a l’empresa Construccions Llesui.

El centre d’interpretació massanenc havia estat recentment objecte d’altres millores en els equipaments. S’havien millorat els audiovisuals explicatius que acompanyen la visita i s’havia hagut d’arranjar el martinet. Més recentment, el 2013, una forta crescuda del cabal del riu Valira del Nord havia amenaçat de malmetre una part de les instal·lacions, amb la brossa que arrossegava i que va quedar dipositada a l’arqueta, Els treballs van exigir un desviament provisional del curs del riu.

tracking