Reportatge

Començant pels núvols

Primera setmana de feina i el ‘trompe-l’oeil’ de Samantha Bosque sobre la façana darrere del comú d’Andorra la Vella comença a cobrar vida.

Començant pels núvolsC. A. L. V.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si diumenge a penes s’hi veia el traçat d’una quadrícula, ahir el vianant que caminava per la rambla Molines ja podia contemplar el cel blau transitat per núvols que corona el paisatge urbà que Bosque pinta sobre el mur (que, de fet, és propietat de l’arxiprestat): una vista de la plaça Príncep Benlloch tal com es veuria de no tenir l’edifici comunal pel mig. Avança ràpida, amb horari intensiu i sempre que el cel –el real– li ho permeti i no plogui a bots i barrals o faci el sol de justícia de dies passats. Sense entrebancs, acabarà a finals d’octubre.

Amb la iniciativa, el comú vol millorar el paisatge urbà, fer-lo atractiu a propis i a estranys, va explicar el cònsol menor, Marc Pons, començant per aquesta via tan transitada pels turistes i que és una de les portes d’accés al centre històric. “I també volíem deixar una obra per als anys vinents com a testimoni d’aquest any que som capital de la cultura iberoamericana”, hi va afegir. L’estimació és que el mural duri una dècada en condicions òptimes: és el que garanteix el tipus de pintura acrílica triada per l’artista.

No serà, va afegir-hi el també conseller de Cultura, l’única intervenció per millorar els espais urbans amb accions artístiques. De moment, però, estan analitzant quins són susceptibles de propostes similars.

Aquesta acció compta amb el suport, va recordar Pons, de l’arxiprestat, amb qui van signar un conveni, i el bisbat, a banda de Casa Molines i altres privats que han patrocinat el projecte.

El mural ocuparà una superfície superior als 350 metres quadrats, una paret que es va preparar per a la pintura amb una base per reparar esquerdes i una emprimació especial. L’artista, enfilada a la bastida, treballa sobre una quadrícula. “Pintar a prop pensant en gran”, va dir.

tracking