Pacte d'Estat

La UE publica els textos de l'Acord d'associació en anglès

S'inicia el termini per fer les traduccions en les llengües oficials de la UE i al català

Acord d'Associació en anglès

Acord d'Associació en anglès UE

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El text de l’Acord d’associació amb la Unió Europea s'ha publicat avui en llengua anglesa, després que hagi finalitzat la revisió tècnica i jurídica del document per Andorra, San Marino i la mateixa comissió. 

Segons informa el Govern a través d'un comunicat, això ha comportat la tramesa avui mateix del text als 27 Estats membres de la UE i ara s'inicia el termini per fer les traduccions en les llengües oficials de la UE i al català. Una fase que es preveu que estigui enllestida a principi de l’estiu.

Així doncs, ja es pot consultar en anglès a través de l’enllaç de la Comissió Europea i també s’hi pot accedir a través del web andorraue.ad. El document està dividit en un document principal de 14 pàgines, i 14 annexos. En el document principal, 'Proposta per a decisió del Consell en la signatura, en nom de la Unió Europea, i en l'aplicació provisional de l'Acord d'associació entre la Unió Europea i el Principat d'Andorra i la República de San Marino respectivament' es fa una exposició dels motius de la proposta partint del context, aprofundint en les bases legals i finalment exposant altres qüestions com la implementació i aplicació de l'acord. 

Respecte als annexos, el primer se centra en l'acord marc, i els sis següents en el protocol d'Andorra, abastant qüestions com la cooperació entre Andorra i la UE o els serveis de telecomunicació, mentre que la resta estan dedicats a San Marino.

El cap de Govern, Xavier Espot, es desplaçarà a Brussel·les el proper 7 de maig per testimoniar aquest nou pas que ha de conduir cap a la consulta vinculant a la ciutadania que es preveu durant els primers mesos del 2025. 

Seguint amb les accions de comunicació amb relació a l’Acord d’associació, s’estan preparant un seguit de reunions de poble obertes a la ciutadania per tal de poder respondre els dubtes que es puguin plantejar. La primera reunió se celebrarà el 9 de maig a Encamp i la voluntat és celebrar un total de dues sessions a la setmana en diferents parròquies.

tracking