BANCA

MoraBanc tanca amb 51,4 milions de benefici el 2023, un 22% per sobre de l'any anterior

L’entitat supera en un 22% els guanys de l’exercici anterior, que van ser de 40,1 milions

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina.MORABANC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MoraBanc ha superat en més d’11 milions els beneficis obtinguts el 2022 durant l’exercici 2023. L’entitat va informar ahir dels resultats de l’any –pendents de validar a la junta d’accionistes–, que suposen uns guanys de 51,4 milions d’euros, un 22% més que els del curs anterior, que van ser 40,1 milions d’euros. L’entitat va destacar que ha mantingut la tendència de creixement en volum d’actius i que el grup ha tancat l’any amb 11.014 milions d’euros de recursos gestionats, un 7% per sobre el període anterior.

Mitjançant un comunicat de premsa, el banc va detallar els bons resultats en rendibilitat, amb un ROE que en l’últim any s’ha elevat fins al 14,17% i un RoTE del 15,31%. També quant a “solidesa”, amb una ràtio de solvència del 21,14% (CET 1 fully loaded), i de liquiditat (LCR) amb un valor de 305,44%. “Reflecteix l’excel·lent situació de liquiditat de l’entitat, fins i tot després de la compra de BancSabadell d’Andorra l’any 2021”, apunta el comunicat.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, va valorar respecte als resultats que “en un any d’inversions, evidencien la capacitat de MoraBanc per trencar barreres i mantenir una inèrcia positiva malgrat els riscos geopolítics i la desacceleració de l’economia que ha marcat el 2023” i augura que aquest any “serà encara millor”. I per al president de l’entitat, Joan Maria Nin, “el sòlid creixement dels nostres beneficis reflecteix el compromís continu de MoraBanc amb la sostenibilitat a llarg termini”.

El banc també remarca la inversió creditícia, que va arribar als 1.446 milions d’euros, i la millora en la ràtio de morositat, que va baixar fins al 2,48%. El comunicat destaca les inversions de l’exercici dedicades a la millora de l’atenció al client, i els serveis i productes que ofereix. Per exemple, els 13,5 milions d’euros destinats a tecnologia i projectes digitals. Respecte a les filials, MoraWealth a Espanya, Boreal a Miami (EUA) i Zúric (Suïssa), han tancat el 2023 “amb una contribució positiva al benefici i els recursos gestionats pel grup”.

tracking