Protesta

Una manifestació massiva

La marxa ha començat a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany

Ciutadans concentrats per participar en la manifestacióFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Unes 2.500 persones, segons l'organització, poc més d'un miler, segons fonts de la policia, han sortit al carrer avui al vespre per denunciar que cada vegada més ciutadans del país tenen dificultats per accedir a un habitatge digne. La marxa ha començat a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany, punt de sortida del recorregut imposat pel ministeri de Justícia i Interior. Brandant pancartes com "lloguer impagable, poble imparable", "habitatge digne, prou d'abusos", "Espot dimissió" i "Conxita Malson", els manifestants han baixat per les avingudes Carlemany i Meritxell sota la mirada atenta dels agents de policia que els escortaven. Després de fer la volta per la Rotonda, la manifestació ha acabat a la plaça de l'antiga caserna de bombers, on representants de les entitats organitzadores han llegit un manifest. La manifestació s'ha desenvolupat sense incidents.

.El recorregut de la manifestació està marcat pels vehicles de la policia fins a Meritxell que alhora i juntament amb tres furgonetes del cos i una ambulància de la Creu Roja tallen el desviament cap a la rotonda de la Dama de Gel. Pel que fa a la circulació el carrer de la Unió ha quedat tallat parcialment altrànsit, i continua havent-hi moltsturistesque circulen amb normalitat per les botigues i restaurants.

La mobilització s'ha iniciat a les 20 hores i la policia, que ha activat més de 110 agents per al dispositiu de seguretat, obre pas als manifestants amb dues furgonetes i efectius a peu perquè la protesta vagi baixant per l'eix comercial. La zona estava aquesta tarda plena a vessar de visitants gaudint del pont de la Puríssima.

La manifestació ha anat encapçalada per una gran pancarta on es llegeix "Ja n'hi ha prou! Per un habitatge digne!" i molts assistents porten pancartes petites amb lemes com "prou especulació" o en contra del cap de Govern, Xavier Espot. Els crits dels participants, el soroll dels xiulets i de les cassoles acompanyen la protesta que discorre amb fluïdesa per les principals avingudes d'Escaldes i Andorra la Vella.

tracking