Clean Up Day

Andorra aplicarà accions d'educació mediambiental

Govern ha presentat la primera Estratègia Andorrana d’Educació Ambiental per a la Sostenibilitat

Alumnes de l'escola francesa de Santa Coloma en el Clean Up DayFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació iEnsenyament Superior, EsterVilarrubla, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó, han presentat aquest matí en el marc de la 8a edició del 'CleanUpDay' la primera Estratègia Andorrana d'EduacióAmbiental per a la Sostenibilitat, un pla conjunt entre el ministeri d'Educació i el ministeri de Medi Ambient que neix amb la voluntat d'integrar l'educació ambiental als més joves a partir de nou accions concretes que tenen unhoritzód'implementacióa l'any 2030. Així,Calvóha avançat que dues d'aquestes accions que es tenen previst aplicar a la població escolar -transformar els patis de les escoles en espais educatius més naturals i recuperar els camins propers a les escoles a partir de criteris pedagògics- s'engegaran ja a partir d'aquest any. Es tracta d'una estratègia que neix d'un procés participatiu i que s'alinea amb els objectius internacionals, pirinencs i nacionals. "Els joves són les generacions futures que després integraran hàbits ambientals en el seu comportament del dia a dia", ha apuntatCalvó.

1.300 alumnes participants al 'Clean Up Day'

Un total de 1.386 alumnes de catorze centres escolars han participat avui en el 'CleanUpDay'. La iniciativa té l'objectiude conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

LesministresVilarrublaiCalvós'han desplaçat a l'escola francesa de Santa Coloma per col·laborar en l'activitat. La resta de centres participants han estat l'escola francesa de la Massana; l'ÀgoraInternational; l'EAMPEla Massana; l'EASEOrdino; l'EAMPEPas de la Casa; l'escola francesa Pas de la Casa; el col·legi Mare Janer; el col·legi Sant Ermengol; l'EAMPECanillo; la Sagrada Família; l'EAMPEEscaldes-Engordany; el col·legiMaríaMoliner (primària) elBritishCollege.

Alumnes de l'escola francesa de Santa Coloma en el Clean Up Day

tracking