Els tràmits d'inversió estrangera es podran fer en línia a partir de dilluns

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ho ha anunciat durant la Comissió Legislativa d'Economia

Gallardo durant la compareixeça d'aquest matí al Consell de MinistresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha comparegut aquest matí a la Comissió Legislativa d'Economia del consell de ministres per informar de la simplificació de tràmits d'empresa, entre d'altres.

Gallardo ha anunciat que dilluns es podran fer en línia els tràmits de reserva per denominació social i d'inversió estrangera. Explica que aplicant les mesures de l'auditoria, prèvies a la digitalització, s'ha passat de240 a 98 dies per obrir un negoci. En el cas de reserva de denominació social es donarà un codi alfanumèric. Tanmateix, per a les personalitzacions encara caldrà fer el tràmitpresencialment, perquè tot i que hi hagi l'opció de fer-se en línia, no serà efectiu de manera immediata. D'altra banda, en cas de la inversió estrangera, el sistema emetrà un certificat digital amb l'autorització.Els tràmits estaran disponibles en català i a partir del segon semestre també en anglès.

El titular de Presidència, Economia i Empresa afirma que "ja estem prou madurs per plantejar el canvi i fer que els tràmits per crear un nou negoci es comprovin a posteriori, i agilitzar-los més". Ha recordat, però que "aquest canvi implica un gran compromís i responsabilitat" per part de l'administrat.

Sobre l'heliport, Gallardo diu que es podran fer un màxim de 33 vols al dia sense incomplir les mesures europees de petjada acústica. Així mateix, el ministre creu que no hi hauràreticènciesa la ubicació per part de l'altre domini esquiable del país. Ha refermat l'apostaperquèaquesta infraestructurasiguiconstruïdai explotada per un privat, a més ha dit queéspartidari "si cal" de fer una modificació legislativa per encabir lafórmula, peròha dit que si finalment elGovernha d'assumir la inversió "no seria un problema". Per altra banda ha afegit que en aquest cas, l'ens executiuno demanarà el criteri a l’OACI sobre la ubicació de l’heliport nacional.

tracking