TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Cofundador i director de Freemindtronic

Jacques Gascuel: “La seguretat dels serveis de missatgeria és insuficient”

L'empresa especialitzada en seguretat informàtica acaba de crear la tecnologia Enigma Machine®, implementada al nou M15 Secure del seu soci Bleujour

Gascuel (d), amb Majd Naciri (e), Intel NUC Ecosystem Manager a Intel Corporation, i Jean-Christophe Agobert, director executiu de Bleujour, a l'INTEL LOEM Summit 2022, a Bangkok.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Freemindtronic continua treballant en solucions de ciberseguretat.

Sí, i en aquest sentit acabem de signar un acord francoandorrà amb el fabricant informàtic de Tolosa Bleujour, partenaire d’Intel, amb el qual hem creat una gamma d’ordinadors que emmagatzemen claus de xifratge i contrase­nyes en un dispositiu protegit. L’ordinador pot xifrar des de missatges de xat o correu electrònic fins a informació o dades confidencials.

En què consisteix?

L’ordinador M15 Secure permet a l’usuari iniciar la sessió mitjançant aquest dispositiu sense deixar rastre a l’ordinador o al telèfon mòbil. Amb aquest ordinador portàtil és possible xifrar, per exemple, tota la nostra missatgeria.

Com funciona?

El funcionament és molt senzill. Té una extensió de navegador, que és gratuïta, i es comunica xifrada amb el telèfon o l’ordinador. L’usuari té dues opcions: xifrar o desxifrar la informació. Rep una petició al seu telèfon que el convida a passar el telèfon a l’ordinador portàtil per recuperar la clau per xifrar o desxifrar els missatges o dades confidencials.

El sistema és compatible amb tots els serveis de missatgeria?

Sí, es poden xifrar missatges de WhatsApp, de Telegram, de Faceboook, SMS... i per descomptat també e-mails.

Aquests programaris ja acostumen a portar el propi sistema de xifratge.

És cert, però si jo agafo el vostre telèfon o ordinador i hi accedeixo, veuré els missatges per molt xifrats que estiguin; de la mateixa manera si els serveis de missatgeria estan danyats. Des d’aquest punt de vista, la seguretat dels serveis de missatgeria és insuficient, sobretot pel que fa a l’espionatge. Amb el nostre sistema, en canvi, el contingut gaudeix d’una protecció total i permanent. És un avantatge considerable, perquè qualsevol persona que tingui accés al nostre telèfon o ordinador no podrà conèixer mai el seu contingut, perquè la clau s’emmagatzema al dispositiu no connectat a l’ordinador portàtil i només és accessible per a l’usuari. La clau està físicament protegida i això ens permet compartir dades crítiques amb tranquil·litat.

Què diferencia l’M15 Secure respecte a serveis similars? La gran diferència és que amb la nostra solució la informació resta sempre xifrada. Això vol dir que des del moment que rebem un missatge o un correu electrònic, o quan elaborem un document, o quan fem còpies de seguretat... no importa el que fem, mentre tinguem aquesta protecció, tot estarà xifrat. I sense la clau no es podrà llegir.

Amb aquest sistema és possible reforçar la seguretat de les dades? Sí. Els ordinadors M15 Secure permeten que la informació només pugui ser desxifrada en una àrea geogràfica concreta. Així, l’M15 Secure ens pot denegar l’accés a les dades si l’aparell no es troba, per exemple, dins d’Andorra, perquè l’usuari així ho ha fixat prèviament. Però aquesta seguretat es pot reforçar encara més.

De quina manera?

Es pot limitar l’accés no tan sols en una zona geogràfica específica, sinó també mitjançant una contrasenya addicional o amb una empremta digital. Una opció molt útil, per exemple, si hem de teletreballar en altres països. D’aquesta manera, el xifratge queda subjecte a diferents condicions d’utilització i ningú les podrà modificar.

tracking