x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
PYRÉNÉES

Intel·ligència artificial com a avantatge competitiu

Enzyme desenvolupa una solució per a la detecció precoç del càncer de còlon
El CEO i fundador d'Enzyme, Álvaro Ortín, durant una conferència.

El CEO i fundador d'Enzyme, Álvaro Ortín, durant una conferència.

El CEO i fundador d'Enzyme, Álvaro Ortín, durant una conferència.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/11/2022 a les 10:37
Enzyme representa un pas més en l’aposta de Pyrénées per la transformació digital i la innovació. Aquesta empresa de serveis de consultoria i desenvolupament de productes tecnològics té com a soci de referència el grup andorrà.

La intel·ligència artificial (IA), les dades i el blockchain són les matèries primeres d’una consultora amb un portfolio multisectorial que inclou grans empreses espanyoles com a partners i clients en més de 15 països. La intel·ligència artificial i les seves tècniques d’ús estan revolucionant diversos sectors d’activitat i augmentant la cadena de valor de les empreses. Enzyme, que ha crescut en els seus dotze anys de vida fins al centenar d’empleats, treballa per conscienciar el teixit productiu que la IA esdevé un avantatge competitiu real per a les empreses. “Lluny de ser una amenaça, la intel·ligència artificial dona suport al desenvolupament de les persones, encarregant-se d’aquelles tasques repetitives de poc valor afegit i alliberant així el temps de les persones per destinar a iniciatives més estratègiques”, assegura Álvaro Ortín, CEO i fundador de la consultora de negoci i tecnològica.

Una de les àrees amb gran potencial per aplicar-hi la intel·ligència artificial és la salut. “Oferim una ajuda avançada en la diagnosi de malalties greus per a les quals una diagnosi precoç port resultar clau per planificar el seu tractament.” La darrera de les fites ha estat la col·laboració amb Roche Diagnostics i l’Hospital Clínic de Barcelona, que ha permès el llançament d’una solució per agilitzar la detecció del càncer de còlon. La plataforma Komombo, desenvolupada per Enzyme Factory, és la base d’una nova eina basada en algoritmes d’intel·ligència artificial que permetpotenciar els diagnòstics precoços en fases incipients de la malaltia i que millorarà l’assistència en zones rurals o allunyades a les grans ciutats o hospitals. Aquest treball ha reportat a l’empresa el premi E-nnova Health 2022 en la categoria de big data i intel·ligència artificial, que reconeix la tasca de professionals, institucions i empreses que a través d’iniciatives digitals contribueixen a la sostenibilitat del sistema sanitari i a la millora de la vida del pacient. La col·laboració amb el Clínic s’ha fet extensiva a d’altres malalties, com ara la fibrosi pulmonar idiopà­tica.

“La IA ja ens ofereix moltes possibilitats. Els nostres clients que ja afronten aquests canvis surten beneficiats a molt curt termini”, destaca Ortín.
 
Casos d’èxit d’aplicació de la IA
No hi ha millor manera de convèncer sobre els beneficis de la IA que amb casos pràctics i Ortín en cita un parell. Una empresa especialitzada en assessoria empresarial ha reduït en un 30% la carrega de treball administrativa amb tasques com la identificació, la recerca i filtració de documents i confecció de contractes i acords. L’altre cas encara és més notable. Un comerç digital, que opera a Amazon, disposa d’un mailbot que resol de manera automàtica un 89% de les consultes dels clients.
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts