I ara, què em poso?

Si passem la major part del dia fora de casa és essencial triar bé les peces que ens acompanyaran durant la jornada

Per a l'entretemps és clau triar peces atemporals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recta final de l’estiu, especialment en llocs de muntanya com Andorra, acostuma a caracteritzar-se per dies estranys d’entretemps en els quals la inestabilitat atmosfèrica no tan sols ens afecta (massa sovint) l’ànim, sinó que també ens pot despistar a l’hora de decidir quina roba posar-nos. En aquest sentit, un dia que comença assolellat pot tornar-se gris en qüestió de poques hores i viceversa; les temperatures poden variar de manera dramàtica i sobtada, i el vent i la pluja poden fer acte de presència en el moment més inesperat.

Si passem la major part del dia fora de casa és essencial triar bé les peces que ens acompanyaran durant la jornada. Una selecció que ha de ser pràcticament “estratègica” amb la finalitat d’evitar passar fred al matí, suar al migdia o acabar xops al vespre si ens enxampa un xàfec.

Evitar donar la nota amb una roba massa estiuenca o massa hivernal durant aquest canvi d’estació, i gaudir de l’entretemps amb un look adequat és un repte que no sempre és fàcil d’assolir. Però si apostem per peces atemporals, l’abric adequat i un calçat totterreny que s’adapti a totes les situacions, els dies més indecisos de l’any es poden superar sense dificultat.

“Estem en una època en la qual encara no fa fred però en què és fàcil agafar un refredat si no vas amb compte”, comenta la Lurdes Crespo, veïna d’Escaldes-Engordany de 34 anys, que confessa que “organitzar l’armari d’entretemps sempre és un dilema, perquè encara no pots treure la roba de més abric ni desfer-te del tot de la d’estiu. Al final sempre acabes tenint unes peces de recurs que serveixen per a totes les estacions”, puntualitza.

“A Andorra tenim la peculiaritat que l’estiu dura com a molt un mes o un mes i mig. Pots fer el canvi d’armari però sempre tenint present que també necessitaràs alguna peça d’abric o impermeable per a l’època en què, teòricament, fa calor”, explica la Gemma Canals, resident a Andorra la Vella de 41 anys. “En el meu cas, intento comprar força roba que serveixi per a tot l’any, i després algunes peces que tinguin un segell més d’estiu o d’hivern”, afegeix.

Buscar aquesta versatilitat és precisament una de les claus si no ens volem complicar la vida amb els looks d’entretemps. “Al final sempre tendim a pensar només en hivern i estiu, i aquestes èpoques intermèdies ens tornen bojos”, ressalta l’assessora d’imatge personal Tamara Salvatierra. “El truc és que la majoria de les peces siguin atemporals, que es puguin fer servir tot l’any. Els texans, per exemple, són una bona solució, així com les camises, les samarretes de tirants... el més important és tenir una bona base i després, a cadascun dels extrems, anar sumant les peces que són pròpies de cada estació”, subratlla. De la mateixa manera, també és important “vestir per capes, i anar posant o traient roba en funció de la temperatura”.

“Tenir un armari d’entretemps pròpiament dit no és recomanable”, afirma, de la seva banda, la dissenyadora Marta Marsà. “En canvi hi ha peces que poden ser compatibles amb diferents èpoques, per exemple una americana, una jaqueta, vestits o faldilles per sobre del turmell o pantalons amples a mig bessó, que a més es poden combinar amb tot tipus de sabata.” Així, “el calçat és el que pot determinar tot el look. Et pots posar uns mateixos pantalons amb sandàlies o botins i canvia totalment”.

Així mateix, la dissenyadora aconsella “anar guardant tot allò que ja no serveixi, com ara les peces que van per sobre dels genolls i no es poden portar amb mitges, o vestits que són molt d’estiu. Això ens ajudarà a triar molt millor”.

En el mateix sentit, Tamara Salvatierra creu que “es pot anar retirant tot allò que és molt d’estació, com ara les peces de lli, que són molt primes i no abriguen, o el calçat estiuenc com les espardenyes d’espart o les sandàlies”.

L’especialista també destaca que la mentalitat de les marques i els fabricants ha canviat i ara és més fàcil vestir-se d’entretemps. “Abans hi havia dues temporades molt marcades, i es treuen noves col·leccions cada tres setmanes o un mes.” D’aquesta manera, “resulta més senzill trobar peces que es poden fer servir tot l’any”. Salvatierra valora el fet que això “aporta molta comoditat”, però alerta d’un revers a tenir en compte: “Dona peu a un ritme de fabricació i a un consum desmesurats que no són sostenibles.”

CAL SABER

1) Apostar per la simplicitat:Sovint no cal complicar-se per aconseguir un bon look d’entretemps. Per exemple un càrdigan permet lluir encara alguns vestits d’estiu. 2) Samarretes ben organitzades:Les samarretes cobren protagonisme en aquesta època, ja que acostumen a ser la primera capa de roba. Tenir-les organitzades per colors ens ajudarà. 3) Tenir a mà allò més essencial:Fulards, abrics lleugers, impermeables, jaquetes de cuir... són una sèrie de peces i complements bàsics que cal tenir sempre disponibles en aquesta època de l’any. 4)Homes: peces més atemporals:En el cas dels homes, l’armari acostuma a ser més atemporal, ja que gairebé totes les peces serveixen per a tot l’any. Una americana o gavardina són bones opcions d’entretemps.

Buscar aquesta versatilitat és precisament una de les claus si no ens volem complicar la vida amb els looks d'entretemps

tracking