x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tema de la setmana - 7 DIES

Cap d'any a casa

Amb l’oci nocturn restringit –obert fins a les tres de la matinada i sense activitats de ball–, i les reserves als establiments de restauració caient en picat per por als contagis, toca donar la benvinguda al 2022 en la intimitat familiar
La situació obliga a passar la festa en la intimitat

La situació obliga a passar la festa en la intimitat

La situació obliga a passar la festa en la intimitat

Molts plans de vacances també s'han vist alterats

Molts plans de vacances també s'han vist alterats

Molts plans de vacances també s'han vist alterats

Actualitzada 27/12/2021 a les 19:29
Quan ja crèiem que estàvem començant a veure el final de la pandèmia, la necessitat d’una tercera dosi i el fort impacte de la variant òmicron han disparat els casos de covid-19 arreu del país. Les trobades familiars de Nadal i Sant Esteve ja s’han vist afectades per aquest nou revés, i tot sembla indicar que la celebració de Cap d’Any també tindrà un caire molt diferent al que és habitual.

Amb l’oci nocturn restringit –obert fins a les tres de la matinada i sense activitats de ball–, i les reserves als establiments de restauració caient en picat per por als contagis, toca donar la benvinguda al 2022 en la intimitat familiar o amb uns quants amics de confiança. L’opció més segura continua sent celebrar les reunions només amb membres de la família que visquin en la mateixa casa. Per viure el canvi d’any amb amics i éssers estimats que no viuen a la mateixa llar, continua sent tendència l’organització d’esdeveniments virtuals.

És el que ha optat per fer la Tamara Royo. “Ens havíem de reunir amb la meva germana, el meu cunyat i els meus pares, però finalment farem les campanades per videoconferència. Cadascú a casa seva”, explica aquesta veïna d’Escaldes-Engordany, de 35 anys. En la seva opinió, “és millor no arriscar-se i fer una trobada familiar quan hagin passat les festes, que fer-ho ara en plena sisena onada i haver-ho de lamentar”. La Tamara tampoc es refia dels tests d’antígens de farmàcia. “Són efectius si tens molta càrrega de virus, però si el pacient és asimptomàtic, realment funcionen?”

Per a altres persones, aquest Cap d’Any no serà gaire diferent a com l’han celebrat en altres ocasions. “Sortir de festa aquella nit és una bogeria. Ja fa anys que ho celebro amb la colla d’amics a casa seva i aquesta vegada farem el mateix”, relata l’Àlex Gómez, un jove de la capital de 27 anys. Al seu entendre, “sembla gairebé obligat celebrar l’entrada d’any en un restaurant o una discoteca, quan potser és la pitjor nit de l’any per sortir: aglomeracions, fred, tot caríssim... està molt sobrevalorat”, opina.

El parer dels joves sobre les restriccions imposades als locals d’oci nocturn es divideix entre els que veuen bé la mesura i els que creuen que caldria donar-los l’oportunitat d’obrir més tard, amb les mesures pertinents. En aquest sentit, Marcos Palacios, encampadà de 23 anys, considera que “és millor obrir les discoteques amb un bon control d’aforament i tests obligatoris, que permetre que la situació es descontroli al carrer amb botellons o festes il·legals com les que hi va haver a l’estiu”. Des del seu punt de vista, “molta gent jove buscarà alternatives per celebrar el Cap d’Any pel seu compte”, encara que sigui a costa de saltar-se les restriccions.
L’Aina i la Mònica, dues amigues i companyes de feina de 23 i 25 anys, creuen, en canvi, que seria “una irresponsabilitat” allargar els horaris d’obertura dels locals de nit. “És clar que tenim ganes de sortir, però també és normal que, tal com està la situació, s’hi posin més limitacions. Quan el nombre de contagis és tan alt i la situació està tan descontrolada no pots arriscar-te.” El seu pla per a la nit del 31 serà sopar a casa amb un grup d’amics. “El Nadal el passem en família i el Cap d’Any amb la colla. Aquesta tradició sí que la mantenim”, asseguren.


La situació actual també ha alterat molts plans de vacances. “Amb la meva dona havíem de fer un viatge a Roma i al final hem decidit anul·lar-lo. Era el més sensat després de veure com a Itàlia estan fins i tot pitjor que aquí”, comenta David Puertas, lauredià de 38 anys. “Si hem d’agafar el coronavirus millor contagiar-se aquí i fer quarantena a casa que haver de quedar-se aïllat a l’estranger”, agrega.


De la mateixa manera, algunes persones que viuen fora no han pogut viatjar a Andorra per passar les festes. “La meva germana viu a Madrid i havia de venir el dia 23. Va donar positiu i ha preferit quedar-se”, comenta Irene Oller, resident a la capital de 34 anys. “No sabia si venir per Cap d’Any però al final passarà tots aquests dies allà”, puntualitza. Amb l’agreujament hivernal de la pandèmia una cosa li ha quedat clara: “No pots fer plans perquè no saps com estaràs demà.”

 
Oci nocturn restringit
L’oci nocturn podrà obrir la nit de Cap d’Any amb les mateixes mesures que la restauració: obertura fins a les tres de la matinada, amb taules de fins a deu persones que hauran de presentar el certificat covid i, a més, un test d’antígens negatiu realitzat les darreres 12 hores realitzat en un stoplab, farmàcia o laboratori. No es permet l’activitat de ball.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts