x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tema de la setmana - 7 DIES

Redescobrir la muntanya

La Covid-19 ha fet revifar el turisme de natura
El lleure a la natura és una tendència que ja es va començar a perfilar l'estiu passat

El lleure a la natura és una tendència que ja es va començar a perfilar l'estiu passat

El lleure a la natura és una tendència que ja es va començar a perfilar l'estiu passat

Les ganes de reconnectar amb l'entorn natural són més que evidents

Les ganes de reconnectar amb l'entorn natural són més que evidents

Les ganes de reconnectar amb l'entorn natural són més que evidents

Actualitzada 19/08/2021 a les 10:06
El sector del turisme ha estat un dels més colpejats per la crisi del coronavirus, però, al mateix temps, també és un dels que més ràpidament s’han anat recuperant a mesura que ha avançat en el procés de vacunació. Andorra, a més, té la sort de disposar d’una important oferta en un àmbit que ha anat guanyant pes amb la nova normalitat: el lleure a la natura. Una tendència que ja es va començar a perfilar l’estiu passat i que ara es consolida. “Després de mesos de tancament ve de gust fer coses a l’aire lliure, fugir dels llocs més massificats i respirar aire pur”, expliquen Josep Costa i Laura Pérez, una parella de Sabadell que ha vingut a passar uns dies al país. “Cada any fem una visita a Andorra però no acostumem a passar d’Escaldes. Aquesta vegada volem fer més activitats a la natura”, asseguren.

També les famílies amb nens petits tenen múltiples opcions per gaudir d’unes vacances al país. “Vam buscar informació per internet i ens va sorprendre la quantitat de coses que es poden fer aquí amb els nens. Excursions per la muntanya, bicicleta, passeigs a cavall... per això ens vam decidir a venir”, comenten l’Aina i el Francesc, turistes de Barcelona amb dos fills, de set i deu anys. Les ganes de reconnectar amb l’entorn natural són més que evidents. “Llocs com Sorteny, el llac de Pessons, la vall d’Incles o el Madriu estan molt sol·licitats”, explica el guia de muntanya Jordi Sallés, de l’empresa Andorra 3.000. “Sembla que a poc a poc la gent s’anima a sortir més. Les rutes de senderisme, el trekking i les vies ferrades tenen molta tirada aquest any.” En el mateix sentit s’expressa Maeva Bouvis, responsable de l’oficina de Turisme de la Massana. “Sempre hi ha hagut interès pels espais naturals de la parròquia, perquè al cap i a la fi aquesta és una destinació amb moltes activitats de muntanya, però aquest estiu tenim més demandes sobre tot el que oferim”, afirma. “Ve molta gent de fora, però també ens trobem persones del país que volen descobrir espais com el parc del Comapedrosa o gaudir de les propostes de lleure de Vallnord”, assenyala.

Aquest mes d’agost, una de les activitats més sol·licitades a la parròquia són les excursions a cavall. “Són aptes per a tots els públics i agraden molt perquè es fan en grups molt reduïts, d’un màxim de sis persones. Cada vegada es busquen més alternatives d’aquest tipus”, indica Bouvis. Mark Crichton, de l’empresa ordinenca Experiència en Muntanya, confirma aquesta tendència. “Abans de la pandèmia treballàvem amb grups grans. Ara venen sobretot particulars, famílies i colles reduïdes d’amics”. En tot cas, creu que el país encara està lluny de tornar a les xifres de visitants del 2019. “La cosa ha revifat una mica aquests mesos però la davallada va ser molt gran.” I ho exemplifica amb el seu cas: “Abans de la pandèmia teníem una oficina i una administrativa. Ara som només dos guies i treballem sobre la marxa.” El punt de vista és compartit per Gil Riba, de 100% Natura, que, amb tot, es mostra optimista. “Poder treballar ja és una sort després de tot el que ha passat. No podem dir que estem com ara fa dos anys, però sí que hem notat que hi ha motivació per conèixer les muntanyes del país”, subratlla. I agrega que “l’estiu passat, després del confinament, ja hi havia ganes d’estar a l’aire lliure.

Tot això s’ha mantingut”. Les instal·lacions de lleure també han percebut aquesta tendència. És el cas del parc lauredià Naturland, on “ja la temporada d’hivern passada vam veure que hi havia un repunt de visitants”, comenta la directora comercial, Vicky Grau. “Evidentment no estem treballant al ritme d’abans de la pandèmia, però veiem que la gent busca el contacte amb la natura i ho agraeix”. Grau puntualitza que les preferències dels visitants són molt diverses, però les rutes a cavall o els recorreguts amb 4x4 elèctric, novetats d’aquest any, són algunes de les que més agraden. Opcions per a tots els gustos.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts