internet

Iniciatives culturals a la xarxa

Música, revistes, llibres, pel·lícules i cinema, a l'abast

Iniciatives culturals a la xarxa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els darrers dies han sorgit moltes iniciatives per tal de promoure el món de la cultura, que tan afectat s’ha vist arran de la cancel·lació d’esdeveniments públics, i per amenitzar els dies de confinament a casa. Molts centres culturals, cantants, plataformes i mitjans han ofert contingut cultural, d’entreteniment i esportiu de franc. #JoEmQuedoACasaFestival és el primer concert que se celebra a través d’Instagram -i gratuït-, al qual s’han sumat molts cantants, entre ells Alfred García, Rozalén, Dvicio o Rayden, els quals han cantat en directe per a un munt d’espectadors des del menjador de casa seva. De fet, la iniciativa va triomfar tant que ja ha celebrat dues edicions, i sembla que se’n faran més.

Un altre moviment és el de #QuedatACasaILlegeixUnLlibre, creat per un grup de gent anomenada booktubers, que són amants de la lectura i que comparteixen la seva passió pels llibres amb els seus seguidors de la plataforma YouTube. El secret, de Donna Tartt, Assaig sobre la ceguesa, de José Saramago, o Oceà mar, d’Alessandro Baricco, són alguns dels títols que han recomanat. L’andorrà Jan Arimany, del canal trotalibros, s’hi ha sumat recomanant Un arbre creix a Brooklyn, de Betty Smith.

També són molts els mitjans o plataformes que han facilitat contingut de tota mena durant cert temps, d’entre setmanes a tres mesos. Revistes com Muy interesante, Hearts, Vogue, Vanity Fair o Glamour han posat a disposició dels usuaris d’internet PDF amb diversos dels seus números, o pàgines com eBiblio posen a disposició de tots llibres de tota mena. Plataformes musicals com Apple Music, Amazon Music o YouTube Music donen accés il·limitat a una quantitat ingent de cançons durant cert temps. Quant a contingut audiovisual, plataformes com HBO, Movistar+, Prime Video o FlixOlé faciliten tota mena de pel·lícules i sèries de televisió, en alguns casos de forma gratuïta fins a tres mesos, per alleugerir el confinament.

CAL SABER

CONTINGUT PER ALS MÉS PETITS DE LA CASA A les xarxes no se’ls escapa res, i és que els infants també tenen l’opció d’amenitzar el temps amb el seu propi contingut. Diferents operadores de televisió han pres aquests dies diverses iniciatives per fer front a aquesta quarantena amb el focus posat especialment en els nens, que han de passar més temps a casa amb els pares havent de teletreballar.

tracking