La tendència de dinar a la feina

El tàper és l’estri més utilitzat per dinar a la feina

La tendència de dinar a la feina

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Afirma la dita que les presses mai són bones, però la societat actual viu en una època en què la falta de temps forma part del dia a dia. Per això, molts treballadors decideixen dinar a la feina, una pràctica comuna en empleats de tots els sectors professionals. “Tinc una hora per dinar, però gairebé sempre tinc feina al migdia i el temps es queda en mitja hora. Així que m’emporto el tàper a l’oficina i dino en una estona sense clients”, explica Ana Garcia, que treballa en una sucursal bancària.

La carmanyola és la gran aliada en els àpats laborals, una tendència que cada vegada té més adeptes, però que també comporta tenir una dedicació més intensa a l’alimentació. “Preparo el menjar la nit abans, el deixo a la nevera i al matí me l’enduc a la feina. És molt pràctic perquè així no haig d’anar a casa i tornar al cap d’una estona i puc avançar feina”, comenta Artur Rodríguez, que treballa com a economista en una gestoria. Un error comú és treure el menjar del frigorífic i transportar-lo de qualsevol manera. “Si el menjar s’ha conservat a la nevera, cal dur-lo a la feina en una carmanyola tèrmica per mantenir la cadena de fred”, explica la dietista i nutricionista Marta Chica, que també recomana utilitzar els envasos de vidre perquè “són més higiènics i no provoquen problemes en tornar a escalfar-los”.

Una bona alternativa per a la gent que ha de dinar a la feina i no du tàpers són els plats precuinats, ja que amb un parell de minuts al microones es pot gaudir de bons àpats. “A vegades baixo al supermercat a comprar-los i d’altres els duc de casa. Hi ha molta varietat, així que intento fer un dia verdura, un altre pasta...”, comenta la comercial Carola Romero. En aquest sentit, els professionals coincideixen que sempre és millor elaborar els plats a casa, amb ingredients naturals, però els preparats, si són variats i saludables, són una opció.

ALTERNATIVES

El menjar al tàper o els plats precuinats no agraden a tot­hom i algunes persones decideixen fer-ho fora o, si tenen temps suficient, anar fins a casa a dinar. “A mi el menjar envasat o dins d’un recipient de plàstic no m’agrada, dona un gust diferent als aliments”, comenta Sílvia Porta, que acostuma a dinar a casa o en restaurants amb menú. Tot i així, menjar fora cada dia, com és el cas del Ferran Pastor, pot arribar a fer-se pesat. “Ara ja m’he acostumat, però els primers dies sortia rebentant. Hi ha dies que tens més gana i altres que menys, però els dos plats són allà i el moment de les postres és criminal”, reconeix, tot i que menja fora amb els companys de feina perquè l’empresa el paga. Un altre cas de persones que dinen i sopen fora cada dia es troba en el sector de la restauració, en què els torns horaris que fan cuiners i cambrers els obliguen a menjar a l’establiment. “Normalment mengem el menú del dia o un altre plat que ens faci el xef”, explica Luis da Silva, que és cambrer.

PROS I CONTRES

El principal avantatge que tenen els tàpers i els productes preparats és que permeten adaptar el menú a cada gust o necessitat alimentària i controlar la quantitat que s’ingereix. Així, no cal dependre dels plats establerts, com ara els menús, i es pot fer un àpat complet, saludable i a mida. “Hi ha dies que em menjaria una pizza, però no puc perquè estic a dieta i dins el tàper hi ha llom a la planxa”, explica rient Ana Garcia. Dinar a la feina també és un estalvi econòmic que les butxaques noten a final de mes. “Abans dinava de menú i em deixava uns 13 euros al dia. Era una ruïna. Ara aprofito la compra de la setmana i m’estalvio molts diners”, afegeix Artur Rodríguez.

Cal diferenciar, però, que menjar a la feina no significa que s’hagi de fer davant l’ordinador, un fet que, segons els experts, és perjudicial per a la salut. “El fet de menjar mentre treballem fa que no siguem conscients d’allò que mengem, no gaudim de l’acte i no som conscients de si estem tips o si ens agrada el que ens hem preparat. És millor menjar amb els cinc sentits”, aconsella Chica. Per això, moltes empreses tenen un espai dins l’oficina destinat a aquesta funció. “Compartim més experiències entre els companys”, detalla Romero. I és que menjar és un acte molt important que es fa diverses vegades al dia amb el qual s’ha de ser conscient i dedicar-li el temps suficient.

CAL SABER

LA CARMANYOLA AMB SEPARADOR Els experts afirmen que dins dels tàpers amb separadors, que no recomanen perquè s’afegeix més menjar, cal posar aliments a la mateixa temperatura. CAL AMANIR QUAN S'HA DE MENJAR Un dels errors més comuns és amanir l’enciam a casa, fet que provoca que s’espatlli. “Cal portar l’oli, la sal i el vinagre i fer-ho a la feina”, explica Chica.

La tendència de dinar a la feina

tracking