El final sobtat de 'Pasapalabra'

La propietària del format reclamava 14,9 milions d’euros

El final sobtat de 'Pasapalabra'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels concursos de televisió d’entreteniment més veterans de la televisió espanyola ha desaparegut de la graella. El 2 d’octubre Pasapalabra va marxar sense acomiadar-se ni donar una explicació a dos milions d’espectadors, que es van quedar amb la boca oberta en veure que l’horari del concurs, presentat per Christian Gálvez, era substituït per més espai de Sálvame.

Tot es remunta a l’any 2009, quan ITV Global, cadena britànica i propietària de The Alphabet Games, el format original, va denunciar que Mediaset havia deixat de pagar els drets. Tres anys després d’adquirir el programa, que entre el 2000 i el 2006 es va emetre a Antena 3, Mediaset va revocar el contracte al·legant que ITV mai n’havia estat propietària perquè elements clau com El Rosco no exitien en el format britànic.

A partir d’aleshores va començar una batalla judicial. Mediaset va demandar ITV i va sol·licitar la nul·litat dels acords i la devolució de les quantitats pagades. La cadena britànica va respondre exigint el cessament de l’emisió i indemnitzacions per diversos contractes suposadament sense complir i reclamava 14,9 milions d’euros. El jutjat va desestimar la petició de Mediaset i va condemnar Telecinco a cancel·lar el concurs i a abonar a la cadena els diners sol·licitats, mentre que l’Audiència provincial de Madrid va ratificar la decisió però va rebaixar la indemnització a set milions d’euros. Finalment, el Tribunal Suprem va fallar l’1 d’octubre a favor d’ITV i va condemnar Telecinco a “cessar immediatament, quedant prohibida la represa en el futur, l’emissió, edició, producció, reproducció, comunicació pública, distribució, transformació i qualsevol forma d’explotació, per si mateix o a través de tercers, del programa Pasapalabra”.

Tot i així, hi ha la possibilitat que ITV renegociï els drets amb un altre grup de televisió sense els elements que Mediaset li va afegir com els famosos, la decoració i la prova final. I sembla que Telecinco ja prepara un concurs similar per cobrir l’espai de Pasapalabra.

EL GUANYADOR HISTÒRIC

David Leo va ser el concursant que es va endur el pot més elevat: 1.866.000 euros. Va escriure un llibre de poesia, va produir un curt i va viatjar al Japó.

EL CONCURSANT MÉS LONGEU

Jerónimo Hernández, conegut com a Jero, té el rècord de permanència amb 121 programes consecutius. La seva eliminació va enfadar molts seguidors.

tracking