"Sempre intentem ser rigorosos i som molt autocrítics"

Raquel Sans. La periodista de TV3 torna a presentar el ‘TN migdia’ després de gairebé quatre anys com a corresponsal de la cadena als Estats Units.

"Sempre intentem ser rigorosos i som molt autocrítics"CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Déu n’hi do quin retorn a casa!

Sí, amb els companys fem la broma que he sortit del foc de Trump per caure a les brases del procés. Des de la distància no t’ho imagines, i quan aterres aquí és quan veus en qui moment s’està. Es viu amb incertesa i amb intensitat, i a vegades amb dificultats perquè també hi ha una part emocional en tot això.

Informativament parlant, però, és un moment molt interessant de viure.

Sí. Crec que a nivell professional és un dels moments més intensos que recordo estant a Catalunya. Mai la situació havia arribat tant als extrems. I per tant a nivell professional és molt interessant. No podem fer res més que intentar fer la feina amb rigorositat i ara més que mai.

Justament s’ha qüestionat la feina dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio.

És un moment difícil i sents cert punt d’injustícia. Intentem ser sempre molt rigorosos i som molt autocrítics. Ho hem fet sempre i hem tingut crítiques de tots els partits, des de l’esquerra fins a la dreta, per tant, d’alguna forma ja devíem anar pel bon camí. Tenim una trajectòria consolidada i dir certes coses quan s’estan produint situacions molt més irregulars en altres mitjans públics és injust i dur. Pretendre que nosaltres adoctrinem amb un 11% de shares... home, és ser poc ajustat a la realitat.

Què en destacaria de l’experiència als Estats Units?

Moltes coses! Per a mi ha sigut la millor experiència perquè tens la possibilitat de conèixer una mica més a fons un país diferent al teu, amb cultures diferents i amb un exercici polític que en certes coses és molt d’envejar. Tenen un sentit democràtic molt potent i a nivell social és un país que em fascina per molts temes. És una societat molt contradictòria.

Repetiria?

Sí, ara mateix! M’agrada molt estar a l’estranger, parlar amb gent d’altres països, parlar idiomes i conèixer altres cultures i Washington té la gràcia que tot i ser la capital política és una societat petita, però hi trobes gent de tot arreu.

Amb la crisi es van perdre molts llocs de treball. Calen més recursos?

Entre cometes ens anem acostumant, però són 400 persones menys i això es nota. Tenim moltes limitacions de pressupost, som menys gent per fer més feina, i sobretot ara, això s’acusa.

tracking