"Donar a conèixer el territori és la prioritat"

Eva Clausó. La periodista enceta una nova etapa al capdavant de ‘Tatuats pels Pirineus’. El programa descobreix els pobles, la gent que hi viu i les tradicions.

"Donar a conèixer el territori és la prioritat"E.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com ha anat l’estrena del programa?

Estic molt contenta de la bona acollida entre la gent i a nivell mediàtic. A través de les xarxes socials he rebut comentaris molt bonics i m’ha agradat que es doni importància a la música, tota cedida per grups del territori.

Ha estat difícil que la gent es mostrés davant la càmera?

Al contrari, estic gratament sorpresa de la bona receptivitat que ha tingut tothom. Quan anava pels pobles a filmar la gent no tenia cap problema per explicar la seva història, la gran majoria sense conèixer-me.

Els Pirineus segueixen sent un territori desconegut?

Moltíssim. Jo m’hi he mogut molt i tot i així he descobert racons, gent, tradicions de les quals no se’n fa ressò. Cada zona té el seu encant i crec que el teleespectador ha de veure els set capítols del programa per descobrir l’essència dels Pirineus.

Des dels mitjans es dona una imatge esbiaixada d’aquesta zona?

Esbiaixada potser no seria la paraula, però a vegades potser sí una imatge no del tot encertada, per això tenia ganes de fer un programa com aquest, per ensenyar el territori en tots els vessants i que la gent s’expliqués d’una manera més planera i pròxima.

Se sent còmoda assumint direcció i presentació?

Estic molt contenta. L’ofici de periodista té molts vessants i també he assumit la filmació, els guions i l’edició. Està fet íntegrament per mi. És tota una experiència.

Què en destaca de la seva experiència com a corresponsal de TV3 a l’Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra?

Vaig créixer molt professionalment i personalment. He après a estimar més encara aquesta professió que faig per plena vocació. En tinc molt bon record. Abans havia treballat en mitjans de premsa escrita i donar a conèixer el territori sempre ha estat la meva prioritat.

De moment el programa té set capítols. N’hi haurà més?

La idea és poder fer una segona temporada, hi ha moltes històries per explicar. De fet, Andorra no hi surt i m’agradaria que aparegués en algun capítol.

tracking