"Inventem la part fosca de la història, la que no sabem com va anar"

Nacho Fresneda. Encarna el personatge d’Alonso de Entrerríos a la sèrie de TVE ‘El ministerio del Tiempo’. Assegura que ha estat una experiència divertida

"Inventem la part fosca de la història, la que no sabem com va anar"Tamara Arranz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com es troba en la pell d’un personatge del segle XVI, que viu al XXI i viatja en el temps?

Jo m’ho he passat molt bé. Han sigut tres anys fantàstics, amb comèdia, drama, aventures... És molt divertit. Quan gravàvem ja vèiem que ho trobaríem a faltar. El personatge és un bombó.

Alonso presenta certes contradiccions. Té tics masclistes però també s’adapta a l’actualitat.

Sí, és molt reaccionari perquè la seva educació i valors són de 500 anys enrere, però penso que la lluita que té el personatge per entendre i organitzar el món també serveix com a mirall per als que van de masclistes i n’estan orgullosos. És reaccionari, però no defensa aquesta manera d’actuar.

Valora l’honor i el respecte.

Sí. En la primera temporada es va veure clar. Quan li van dir que la seva cap seria una dona no volia acceptar-ho. Quan ella li va demostrar que era més capaç que ell, li va reconèixer. Crec que una de les coses que s’han posat en valor de la sèrie és que s’ha sortit de clixés i este- reotips. Els personatges sorprenen, i això agrada a la gent.

S’ha fet una aposta per presentar la història de manera amena i divertida.

La història està molt ben tractada i baixa a la terra els grans personatges com Lope de Vega. Perquè intentem inventar la part fosca de la història, la part que no sabem com va anar, però inventem una història perquè al final tot sigui com ha de ser.

Li hauria agradat poder viatjar en el temps?

Suposo que és un somni que de petits tots hem tingut. I hi ha un moment de la història que m’agrada molt, que és quan Lorca se’n va de gira pels pobles ensenyant com a protesta per la incultura a la qual s’havia sotmès a la gent. Una temporada de gira amb aquesta gent hauria estat molt xula.

Molta gent encara el recorda com el Huari del ‘Cor de la Ciutat’. És un personatge que l’ha marcat molt?

El Huari em va donar molt i a Catalunya molta gent se’n recorda. Em fa molta il·lusió parlar-ne i em sento molt, molt orgullós de la meva etapa a TV3 amb la Montse Guallar i la resta de repartiment. Vaig aterrar i em vaig posar a treballar amb monstres! Va ser una època molt maca, vaig aprendre molt i hauria fet durar una mica més el Hauri!

tracking