Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Televisió - 7 DIES

"He vist que guanyaré un oscar. Estic convençut que passarà"

Boré Buika. L’actor mallorquí d’ascendència guineana acaba d’estrenar la pel·lícula ‘Señor, dame paciencia’ i trenca estereotips en el cinema espanyol
Boré Buika.

Boré Buika.

Boré Buika.

Actualitzada 13/06/2017 a les 11:26
Ha encadenat sèries de televisió i cinema. Satisfet?
Sí, satisfet especialment de poder deixar de fer, només, papers d’immigrant. Ja va tocant que hi comenci a haver personatges de totes les nacionalitats.

Falta normalització, encara, per poder trencar estereotips?
Sí, tot i que va canviant. Els dos papers que he fet ja eren personatges espanyols i crec que socialment ja està més interioritzat. Potser és més en el cas de les sèries o el cine que costa.

Se sent orgullós d’ajudar a trencar aquests estereotips?
No sé si és orgull, jo tracto de fer la millor actuació per poder tirar endavant en aquest món. Però estic encantat de poder contribuir a fer aquest petit gran camí que tenim al davant.

I per trencar estereotips el personatge que té a la pel·lícula: un basc, gai d’origen senegalès.
Sí, és un personatge molt entranyable. Al principi em va impactar però després em vaig adonar que m’he trobat amb moltes coses que també es troba ell. Per exemple en temes d’educació quan tens uns pares que venen d’una altra cultura. Estic convençut que al País Basc existeix algú com ell.

Se sent còmode fent comèdia o prefereix algun altre gènere?
És un àmbit que m’agrada. No vaig començar amb comèdies i la veritat és que m’agrada tot. L’important és que pugui treballar perquè és un ofici que m’apassiona.

És difícil fer-se un lloc en la professió?
De fet no sé si el tinc encara. A poc a poc vaig fent, però és difícil, és cert, també pel que dèiem abans del meu perfil. Afortunadament les coses van canviant i vaig posant pedres per poder construir la meva torre.

Té altres projectes al cap?
Tinc coses encara per concretar i també projectes personals que estic treballant amb alguns amics. Tenim l’esperança de poder fer alguna cosa que realment puguem controlar nosaltres.

El seu somni seria arribar a Hollywood?
De moment el meu dia a dia passa per gaudir del que faig. Arribar a Hollywood ho veig com un procés, és quelcom dins les meves conviccions. La meva fe cega em diu que passarà. En la meva ment he vist que guanyaré un Oscar i estic convençut que ha de passar.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts