"Vivim en la societat de la 'infoxicació', d'excés de missatges"

Ruth jiménez. Ha presentat de tot, des d’informatius fins a entreteniment. Des del setembre la veiem a La 2 al capdavant de ‘Tips’, al costat de Txabi Franquesa.

"Vivim en la societat de la 'infoxicació', d'excés de missatges"TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Oferir consells ben variats és l’objectiu de ‘Tips’. Per què un programa així?

És un magazín que pot interessar molta gent curiosa, inquieta, amb ganes d’aprendre i aplicar els trucs o idees noves que oferim sobre moda, gastronomia, literatura, música i coaching.

Ara necessitem més que mai estar al cas de tot en un món en què sembla que la curiositat sobre el nostre dia a dia ho envolta tot?

Crec que vivim en la societat de la infoxicació. El boom d’internet i les xarxes ens ha portat a un excés de missatges, no es tracta de la quantitat d’informació que hi circula, més aviat de la capacitat per convertir-se en coneixement. La nostra recepta és un còctel innovador i dinàmic on tot pot ser útil.

Si fos vostè la teleespectadora de ‘Tips’, quina secció no es perdria mai?

Reconec que tinc debilitat per les seccions d’autoconeixement. Fa uns anys vaig començar a estudiar coaching, teràpia Gestalt i PNL (programació neurolingüística). Crec que el viatge cap a l’autoconeixement no s’acaba mai i personalment m’ha fet connectar amb una millor versió de mi mateixa des de la responsabilitat, el compromís, el canvi i l’acció.

Hi ha alguna faceta professional que li quedi per cobrir?

M’agradaria fer un programa amb nens, mares i pares sobre intel·ligència emocional. A l’escola no ens donen eines per resoldre els conflictes personals i crec que els mitjans haurien d’oferir més espais en aquest sentit.

Avui amb una audiència que està constantment a les xarxes, i on les crítiques fan més soroll i són més directes, ser un personatge públic és més complicat?

Em sento molt respectada a les xarxes i fora de les xarxes. Intento ser autocrítica, de fet les pitjors crítiques me les puc fer jo mateixa. Estic millorant i aprenent a no ser tan autoexigent.

Oferir una bona imatge física és avui requisit imprescindible per presentar un programa a la tele, sobretot sent dona?

La tele evidentment et porta a ser més esclava de la teva imatge, però d’això ja se n’ocupen les meravelloses maquilladores i estilistes que tenim a la tele, fan miracles!

Ja que dona totes les tardes consells d’experts professionals... doni’ns el seu.

En un món on pots ser qualsevol cosa sigues tu mateix.

tracking