Així és el nou iPhone 13

El model presenta poques novetats respecte al predecessor, i la majoria d’innovacions se centren en la càmera

Així és el nou iPhone 13

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

pple va presentar recentment l’iPhone 13 en un esdeveniment en el qual, com s’esperava, també es va fer conèixer la nova versió del model de rellotge intel·ligent, Apple Watch Series 7. D’altra banda, l’empresa que dirigeix Tim Cook va sorprendre amb el llançament de noves versions de l’iPad i de l’iPad Mini.

Com és habitual en la companyia, el nou telèfon ve en diverses versions: l’estàndard, de 6,1 polzades i a un preu de 799 dòlars; la mini, de 5,4 polzades per 699 dòlars, i les més completes Pro i Pro Max, de 6,1 i 6,7 polzades i preus a partir dels 999 i 1.099 dòlars, respectivament. En general, però, el model presenta poques novetats respecte al predecessor, i la majoria d’innovacions se centren en la càmera.

D’aquesta manera, la versió estàndard té una càmera amb lent de 12 megapíxels i obertura d’1,6, i una altra lent ultragranangular també de 12 megapíxels i amb obertura de 2,4, a més de camp de visió de 120 graus i tecnologia millorada d’estabilització de moviment. En les dues versions de gamma alta s’afegeix una tercera lent (un teleobjectiu) com ja va passar en el cas de l’iPhone 12.

La pantalla ha guanyat en brillantor amb la tecnologia Super Retina XDR i la càmera és capaç de capturar fins a un 47% més de llum en condicions de poca il·luminació. Tots els models del nou telèfon tenen un xip A15 Bionic de fabricació pròpia i s’ha augmentat la durada de la bateria, que ara passa a tenir una autonomia d’entre 1,5 i 2,5 hores més (en funció de la versió) que en l’iPhone 12.

Una altra de les novetats és el mode cinemàtic per a l’enregistrament de vídeos, que permet canviar el focus de manera automàtica o manual d’un subjecte en primer pla a un altre en segon pla i viceversa, segons es desenvolupi l’acció, la qual cosa genera un efecte similar al de les pel·lícules. Al marge de l’iPhone, que ja és a la venda, l’empresa també va presentar el nou model de rellotge intel·ligent, Apple Watch Series 7, amb una pantalla significativament més gran que la de la versió anterior i en la qual la companyia assegura que hi cap el 50% més de text. Apple també ha redissenyat la interfície d’usuari amb uns botons més grans. Cal destacar que el dispositiu es carrega un 30% més ràpid que el Series 6 i que la bateria té una autonomia de 18 hores.

La multinacional també va presentar un nou iPad estàndard, amb el xip de fabricació pròpia A13 Bionic i una càmera frontal de 12 megapíxels, així com el nou iPad Mini, la versió més petita de la popular tauleta.

tracking