Els mòbils en què no funcionarà WhatsApp

L’obsolescència, resultat de la competència

Els mòbils en què no funcionarà WhatsApp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’app més important de la missatgeria instantània ha actualitzat els termes d’ús i deixarà de donar suport a mòbils amb sistemes operatius antics, un fet derivat de la immediatesa a què està sotmesa la tecnologia. A partir de l’1 de gener del 2020 WhatsApp abandonarà nombrosos models de mòbils, va comunicar la companyia. La nova actualització no comporta la introducció de grans canvis per a la resta d’usuaris. No obstant això, hi ha la possibilitat d’implementar noves funcions que millorin el funcionament de WhatsApp. L’alt grau d’obsolescència tecnològica es deriva de l’alta competència existent entre les empreses del sector.

Quins són els mòbils que es queden fora de l’univers Whats­App? Els usuaris d’Android que tinguin un sistema operatiu 2.3.7 o anterior es veuran obligats a canviar de terminal abans de l’1 de febrer de l’any vinent si desitgen continuar utilitzant l’aplicació. Els mòbils iPhone que compten amb un sistema operatiu iOS 8 o més antic també s’acomiadaran del servei. WhatsApp tampoc funcionarà en els telèfons on s’integri el sistema Windows Phone i ho deixarà de fer des del 31 de desembre del 2019.

Ara bé, com conèixer el sistema operatiu amb el qual compta el telèfon? Tots aquells que tinguin un telèfon Android ho podran comprovar de manera immediata accedint a Ajustos>Sobre el telèfon. Si s’és usuari d’iPhone la ruta a seguir per descobrir el sistema operatiu és General>Seleccionar informació. Els aparells que hagin quedat obsolets per la seva interfície encara disposaran d’una oportunitat per actualitzar el sistema operatiu i si ho aconsegueixen WhatsApp funcionarà durant sis mesos més.

ELS DISPOSITIUS QUE SE SALVEN

L’empresa mantindrà el funcionament en tots els sistemes operatius 4.0.3 o posterior en el cas d’Android i ho farà en els iOS 9 o posterior als telèfons fabricats per Apple. Se sumen els models amb un sistema operatiu KaiOS 2.5.1.

tracking