Robots per deixar de suspendre

Actualment el xatbot és el més utilitzat

Robots per deixar de suspendre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El desenvolupament de la intel·ligència artificial és un fet que cada vegada està més present a la societat. Un dels moments més problemàtics per a molts estudiants és decidir cap a on encarrilen el seu perfil professional sense equivocar-se. Però aquesta preocupació podria desaparèixer gràcies a un tutor digital que l’acompanyarà durant la trajectòria acadèmica i l’animarà i li recomanarà què i com ha d’estudiar. “L’ús intel·ligent de les dades facilitarà una educació exclusiva per a cada persona”, explica David Bañeres, que treballa en un projecte per al desenvolupament d’un mentor intel·ligent que atengui els alumnes de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) qualsevol dia les 24 hores.

Segons els experts, la intel·ligència artificial permetrà preveure quines assignatures són les més interessants per millorar el currículum d’un estudiant, quines ha de cursar per arribar als objectius que desitja i quines són les seves habilitats, fet que es tradueix en un aprenentatge personalitzat i exclusiu. El funcionament d’aquest sistema es basarà en tres nivells. El primer començarà quan l’estudiant s’informi sobre les opcions formatives. A través del perfil i de dades d’altres estudiants, la persona interessada rebrà recomanacions sobre graus, màsters i cursos que puguin ser del seu interès. El segon nivell proposarà quantes i quines assignatures ha d’escollir per aprovar, mentre que l’últim nivell es focalitzarà en cada matèria i curs. “S’ha de prendre com allò que són, recomanacions. Les màquines poden equivocar-se però les recomanacions són molt encertades”, aclareix Bañeres.

Però, quin format tindrà la intel·ligència artificial? Segons l’investigador no és un tema rellevant, ja que la importància es que arribi el missatge. “Ja es veurà com evoluciona. Actualment el xatbot és la fórmula que més s’utilitza però no sabem quines opcions hi haurà en un futur”, conclou.

CAL SABER Tecnologies similars

A la Universitat de Purdue, a Indiana (EUA), els professors poden utilitzar les dades dels alumnes per fer notificacions a temps real i resoldre problemes acadèmics que puguin tenir. Les qualificacions que es van detectar van ser més altes.

tracking