Qüestió de forma del penis

La sexualitat es crea i es gaudeix des del cervell

Qüestió de forma del penis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan parlem de penis és habitual fer referència a la mida, però és poc habitual fer referència a la seva forma i la importància en les relacions sexuals. La pregunta “la mida importa?” no es formula mai com “la forma importa?”. I la resposta per a ambdues qüestions és la mateixa: hi ha altres aspectes que tenen molta més importància que la grandària o la forma.

L’erotisme, l’habilitat, la dinàmica sexual sí que importen. Però, si fem referència exclusivament a la forma, podem dir que depèn d’aspectes com el sòl pelvià, la forma de la vagina, el grau d’excitació i l’habilitat eròtica, la postura, si la penetració és anal o vaginal, etcètera.

El coneixement d’un mateix, l’experiència i el grau d’experimentació, no carregar complexos innecessaris i saber gaudir del propi cos fan que tant la mida com la forma del penis passin a ser aspectes secundaris.

Si parlem de taxonomia, no n’existeix una de concreta i estandarditzada en l’àmbit científic, però sí que es poden agrupar en funció del gruix, la mida del gland i la llargada.

Les formes més habituals serien: de gland estret i gruix menor, independentment de la mida que tingui aquest i en forma rectilínia, estimula les parets vaginals per igual. Si amb aquesta forma el penis és més aviat prim, la millor postura seria ben a prop de la parella, això permet que ella faci força amb el sòl pèlvic. Penis amb forma de bolet: en aquest cas el gland és més gran que el tronc, és més dificultós en la penetració inicial i permet estimular millor la zona uretroclitoriana, aquesta forma de penis acostuma a produir més sensibilitat a l’home i té millor resposta al sexe oral. Penis amb curvatura: quan la curvatura és extrema parlem de la malaltia de Peyronie, en els casos més extrems pot impossibilitar la penetració i pot fer que les ereccions siguin doloroses, si la curvatura no és pronunciada, és una forma ideal per penetrar per darrere. Penis amb forma cònica: en aquest cas el gland és més estret que el tronc i seria un penis més indicat per al sexe anal, sempre que l’estimulació, la lubricació i la relaxació sigui idònia; en aquests casos és millor que la parella controli la profunditat de la penetració.

Independentment de les formes, cal remarcar un cop més que la morfologia del penis no ha de determinar el resultat, i que qualsevol forma, sempre que estigui orientada al plaer, és suficient per gaudir de la sexualitat. Hem de deixar a banda la fixació i els complexos vinculats al penis. La nostra sexualitat es crea i es gaudeix des del principal òrgan sexual: el cervell.

tracking