x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sexualitat

L'orgasme múltiple

Una major coneixença del cos és clau
L'orgasme múltiple

L'orgasme múltiple

L'orgasme múltiple

Actualitzada 08/03/2019 a les 17:36
El multiorgasme, o l’orgasme múltiple, es produeix quan una persona experimenta vàries vegades seguides el clímax en una relació sexual. Tot i que la major part de persones que l’experimenten són dones, també es dona la possibilitat d’experimentar-lo per part dels homes. En el cas dels homes el que dificulta la possibilitat del multiorgasme és el període refractari. El període refractari és el temps de latència o de pausa, en aquest cas involuntari, que necessita l’home per tornar a arribar al clímax. Un aspecte a remarcar és el fet que no sempre està vinculat el clímax masculí a l’ejaculació, tot i que la majoria de casos sí que es produeix. Les diferències entre una persona i una altra en assolir el clímax són remarcables. Per començar, no tothom pot arribar a experimentar mai un orgasme múltiple, és més, en el cas d’algunes dones ni tan sols l’han experimentat un sol cop. També podem parlar d’una disfunció sexual com l’anorgàsmia, on la persona no pot arribar al clímax. No seria el cas d’algunes dones que, per tabús, falta d’experiències, bloquejos, etcètera, no arriben a l’orgasme.

Perquè ningú es frustri amb l’expectativa de no comptar els orgasmes per dotzenes, val a dir que hi ha persones que experimenten un clímax molt intens i després queden sensibilitzades i no poden continuar estimulant-se. Marcar-se com a fita experimentar un multiorgasme pot generar l’efecte contrari. No només no comptarem amb diversos orgasmes, sinó que se’ns podria quedar el comptador a zero. No perquè hi hagi molts el sexe és millor, poc i bo millor que molts orgasmes i poc plaer. La forma d’esbrinar els diferents formats d’un clímax és principalment per l’autoexploració. Un cop la persona coneix bé la resposta del seu cos i les zones a estimular, és més fàcil compartir-ho. Per tant, no traspassem la responsabilitat del clímax a l’altra part. El plaer sempre comença per un mateix i després es pot compartir. Afegir que un company d’aventures experimentat sempre fa més fàcil compartir aquestes experiències.

Els estudis al voltant de la multiorgàsmia incideixen en el fet que les dones que coneixen millor el seu cos tenen més facilitat per experimentar el clímax diverses vegades. Un detall d’aquest aspecte és que, per estadística, es troben més dones multiorgàsmiques a la franja d’edat dels 40 que no pas dels 20; fet que indicaria que una major coneixença del cos i experiència seria un factor clau.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts