És una fantasia o una realitat?

Les fantasies sexuals compleixen vàries funcions en la salut sexual de les persones

És una fantasia o una realitat?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les fantasies sexuals compleixen vàries funcions en la salut sexual de les persones. Una de les més importants és deslliurar la ment de les limitacions que imposa l’entorn o la realitat que viu la persona. A la fantasia no hi ha límits. No existeix un codi moral o d’obligat compliment. Allibera les tensions acumulades. No existeix més censura que l’autoimposada per qui la practica. La fantasia es pot compartir o no.

Algunes s’utilitzen per compartir amb la parella. És una forma de crear complicitat i joc amb un altre. És una altra de les funcions de les fantasies, estimular la creativitat. En moltes situacions la vida sexual en parella és pobre en estímuls pel fet de no parlar de les fantasies de cadascun i compartir pensaments.

Val a dir que algunes fantasies queden per a l’espai individual. En la imaginació tot surt segons el previst. No hi ha error. Tots els actors es comporten tal com la persona vol i somia. És una forma de tenir el control. I també pot ser una forma de deixar el control als altres. Com en les fantasies de submissió. La persona cedeix el control desfent-se de la pressió. S’ha de remarcar, però, que moltes de les fantasies de dominació, submissió o sexe forçat només agraden en l’espai de la imaginació i no en la realitat.

Una altra fantasia que queda reservada a l’espai imaginari és el sexe amb moltes persones a la vegada. Encara que en alguns casos la persona la pot realitzar, la realitat és que hi ha moltes persones que fantasiegen amb aquesta idea però no la portarien a terme en la realitat. En la mateixa línia estaria la fantasia del sexe amb desconeguts, l’exhibicionisme o el voyeurisme. Són bastantes més persones les que fantasiegen amb aquestes situacions que les que les que acaben portant-les a terme en la realitat.

LES DONES

Fantasia de ser forçada

Un estudi al voltant de les principals fantasies sexuals femenines destacava la fantasia de ser forçada a tenir sexe com una de les més utilitzades. Una fantasia que gairebé mai es vol realitzar, però en l’espai lliure de la imaginació serveix d’estímul.

tracking