Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Sexualitat

La plenitud sexual

A partir dels 40 la dona va deixant de pressionar-se pels aspectes físics i se centra més en el seu plaer
Quan arriba la maduresa és més gran la capacitat de gaudir de la sexualitat

Quan arriba la maduresa és més gran la capacitat de gaudir de la sexualitat

Quan arriba la maduresa és més gran la capacitat de gaudir de la sexualitat

Actualitzada 14/11/2016 a les 19:41
La sexualitat es va transformant al llarg de la vida. Les experiències, els aprenentatges, les adaptacions, la salut, la situació personal i altres factors hi incideixen. Es podria pensar de forma errònia que la millor època per gaudir-la és la joventut. En aquest període, però, la falta d’experiència, les inseguretats, les pressions i els tabús representen en la majoria dels casos certa bar­rera. Hi ha aleshores una etapa en què la sexualitat es pot gaudir al màxim? Definint poder gaudir només depenent d’un factor, per exemple l’edat, la resposta és que no. Però sí que segons arriba la maduresa és més gran la capacitat de gaudir-la.

S’ha parlat molt de la plenitud sexual de la dona a partir dels 40. Alguns estudis confirmen que la dona de 40 a 50 anys és les que té més orgasmes en les relacions sexuals, superant en percentatge les més joves. L’ aprenentatge i l’experiència donen els seus fruits, la persona es coneix millor el cos i sap comunicar amb més eficàcia. Demana més el que vol i quan ho vol.

Però no tot està de cara a la maduresa. La condició física depèn de si la persona es cuida bé. Fer esport, menjar sa, descansar prou. El anys també poden aportar malalties, menys capacitat física i rutina i avorriment. La manca de motivació al voltant del sexe està lligada a la falta de novetat i la disminució de desig. La millor forma de fer-hi front és cuidar-ho a través de l’estimulació de l’erotisme i la masturbació. L’autoestimulació permet mantenir en forma, com si es tractés d’un gimnàs del desig, la sexualitat. No en l’aspecte físic, sinó en el més mental.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts