x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

La baixa visió

Existeixen apps que ajuden pacients amb baixa visió
La baixa visió

La baixa visió

La baixa visió

Actualitzada 06/12/2019 a les 18:52
Els avenços en els dispositius oftalmològics i la realització de revisions oftalmològiques periòdiques permeten diagnosticar a temps patologies de la retina, per la qual cosa en iniciar-se abans el tractament s’espera obtenir un millor resultat visual. No obstant això, quan aquesta patologia no ha estat diagnosticada aviat i ha progressat, en acabar el tractament oftalmològic la visió pot veure’s seriosament perjudicada.

En el cas de pacients amb patologies avançades a la retina és normal que la major part estigui danyada. Així doncs, a través d’aquesta zona de la retina no es podran obtenir imatges. Per això, la visió dels pacients estarà molt limitada a la zona “no danyada” de la retina que permet veure, la qual serà molt petita. Existeixen uns dispositius per ajudar els pacients amb baixa visió que aprofitin al màxim la visió residual. L’especialitat de baixa visió cada vegada està adquirint més popularitat i permet millorar la visió residual, encara que ha de realitzar-se normalment una vegada finalitzat el tractament oftalmològic.

Com es pot ajudar un pacient amb baixa visió? Els ajuts, en aprofitar la visió restant, permeten que es puguin realitzar activitats quotidianes que resultarien impossibles, com la lectura o la visualització de la televisió, per exemple.

Hi ha diferents tipus d’ajudes, com les visuals òptiques o no òptiques. Els ajuts visuals òptics són els més populars i es caracteritzen per provocar un increment de la mida de la imatge que arriba a la retina. En aquest cas trobem:
  • Per visió de lluny: telescopis, que es poden adaptar directament a sobre de les ulleres. Només s’utilitzen per a activitats on la persona amb baixa visió estarà estàtica com, per exemple, per veure la televisió. Caldrà un petit entrenament per acostumar-se a utilitzar-los.
  • Per visió de prop: lents positives elevades, lupes manuals o amb suport, aplicacions de mòbil, telemicroscopis i circuits tancats de televisió.
Destaquen les apps, doncs la millora en la tecnologia mòbil ha permès desenvolupar aplicacions per a baixa visió, essent una alternativa molt pràctica que facilita i millora la visió de les persones afectades. Per contra, les ajudes visuals no òptiques no utilitzen lents que magnifiquin i consisteixen a millorar:
  • La il·luminació.
  • El contrast.
  • La postura ergonòmica.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts