Recuperar la visió després d'una cirurgia (II)

Per una cirurgia làser no cal una baixa laboral

Recuperar la visió després d'una cirurgia (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’endemà d’una cirurgia làser, el pacient ha de tornar a revisar-se la vista amb l’oftalmòleg. És important que es dutxi sense que li entri sabó o xampú als ulls. De la mateixa manera, no és recomanable que vagi a banyar-se a un jacuzzi, a la piscina, a llacs o a la platja durant, almenys, una setmana. En el cas de les dones es recomana no maquillar-se durant la primera setmana. Totes aquestes precaucions són per evitar possibles infeccions.

En el cas de les persones que practiquen habitualment un esport, podran començar a practicar-lo de nou després de la primera setmana d’haver-se fet la cirurgia. En el cas dels esports d’aigua o de contacte, els esportistes hauran de dur ulleres protectores.

DELS 3 ALS 6 PRIMERS MESOS

És important assistir a totes les revisions postoperatòries, ja que l’oftalmòleg ha de controlar l’evolució de la visió i de la cicatrització. Al llarg dels tres a sis mesos, el procés de cura i recuperació és essencial per tal d’obtenir uns bons resultats visuals. Encara que els resultats no es veuen al moment, la relació pacient–oftalmòleg no haurà finalitzat, ja que sempre existirà la necessitat de realitzar controls regulars de la visió. El fet d’haver corregit un defecte refractiu amb làser no fa que els ulls deixin d’envellir i, per tant, s’han de realitzar dits controls per tal de gaudir sempre d’una salut ocular òptima.

Així doncs, alliberar-se d’ulleres i lents de contacte gràcies a una cirurgia làser és fàcil i la recuperació de la visió és quasi immediata.

Ah! I no, per una cirurgia amb làser no cal demanar baixa laboral, atès que és una cirurgia ràpida, segura i precisa on s’operen els dos ulls al mateix moment el mateix dia. A més de ser ambulatòria.

CAL RECORDAR

És probable que el pacient noti molèsties, com picor als ulls, vista nuvolada o sensibilitat a la llum. Tindre la sensació de tindre l’ull sec és un efecte secundari bastant recurrent, i per aquest motiu l’oftalmòleg li receptarà unes gotes humectants.

tracking