x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut - 7 DIES

Curiositats sobre les lents de contacte

Es calcula que entre el 40% i el 90% dels usuaris no segueixen cor­rectament les pautes de neteja i manteniment
Curiositats sobre les lents de contacte

Curiositats sobre les lents de contacte

Curiositats sobre les lents de contacte

Actualitzada 11/01/2019 a les 18:28
Les lents de contacte rígides van aparèixer per primera vegada als Estats Units el 1938 i fins al 1971 no va sortir al mercat la versió tova. Es calcula que 45 milions d’americans porten habitualment lents de contacte.
Si es mira per sexes, les dones en porten més (un 66%) que els homes. En l’àmbit mundial, l’edat mitjana dels usuaris de lentilles és de 31 anys. Es calcula que el 8% tenen menys de 18 anys, el 17% entre 18 i 24 anys i el 75% restant són majors de 25 anys. Gràcies a la comoditat que ofereixen, en l’actualitat 9 de cada 10 lents de contacte venudes son toves.


Beneficis

Les lents de contacte poden ajudar les persones a veure’s millor, sobretot en el cas dels nens i dels adolescents. Les raons son múltiples: hi ha una millora de l’aparença percebuda, tindran més ganes de participar en més activitats, a més d’obtenir una correcció de la visió satisfactòria. També s’ha de tenir en compte que són més pràctiques que les ulleres a l’hora de fer esport.

Complicacions i factors de risc
Si no s’utilitzen correctament, les lentilles poden provocar infeccions oculars greus. Es calcula que entre el 40% i el 90% dels usuaris no segueixen cor­rectament les pautes de neteja i manteniment de les seves lents de contacte. A més d’una neteja inadequada, hi ha el factor reemplaçament irregular de les lentilles així com del propi portalents. La queratitis –una infecció ocular que fa molt de mal– és la principal causa de visita als oftalmòlegs. Un ús prolongat i inadequat de les lentilles pot provocar sensació d’ull sec.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts