Acne i Sol a l'estiu

Si tenim una pell grassa hem d'anar amb molta cura

Acne i Sol a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels principals al·licients de les vacances és el sol. Els mesos d’estiu són l’època perfecta per a gaudir del bon temps, ja sigui a la platja o a la muntanya. No obstant això, cal tenir en compte que, encara que l’exposició al sol aporta beneficis com ara l’increment de la producció de vitamina D, imprescindible per a la calcificació dels ossos, sense les mesures adequades de protecció, el sol pot ser molt perjudicial per a la pell. Amb l’arribada de l’estiu, la nostra pell queda molt més exposada al sol, i si tenim una pell grassa i som propensos a tenir granets, hem d’anar amb molta cura.

Encara que en molts casos hàgim sentit que el sol és beneficiós per assecar els grans, aquesta afirmació és solament un dels molts mites que circulen al voltant del tema de l’acne. L’exposició al sol està totalment contraindicada en el tractament de l’acne sever, ja que empitjora considerablement l’aspecte de les marques d’acne.

L’acne és un trastorn de la pell que afecta fins a un 80% de la població en algun moment de la seva vida. Malgrat dur a terme un tractament adequat, és habitual que amb el temps apareguin marques i cicatrius d’acne. Les cicatrius són molt més sensibles al sol que la resta de la pell, per la qual cosa a l’hora d’exposar-nos directament als rajos solars és imprescindible extremar les precaucions utilitzant el protector solar adequat.

Alguns dels consells per tractar l’acne durant l’estiu i evitar l’aparició de les marques d’acne són els següents:

– Utilitzar protectors solars no grassos com ara gels, fluids de fusió o silicones.

– En cas d’utilitzar maquillatge, és recomanable utilitzar cosmètics oil free, adequats per a pells grasses.

– Evitar pessigar els barbs, ja que la pressió exercida sobre la pell i la seva conseqüent inflamació propicien l’aparició de marques o cicatrius residuals.

Les cicatrius més comuns que deixa l’acne són les anomenades cicatrius atròfiques, que presenten una depressió o esquerda respecte a la pell circumdant. Aquestes es produeixen quan després de resoldre la inflamació de l’acne, la pell no és capaç de produir col·lagen suficient per omplir els desperfectes que han quedat, de manera que la marca persisteix de forma indefinida.

L’aspecte de les cicatrius pot empitjorar si queden exposades al sol. Sense una protecció solar adequada, la cicatriu pot patir una hiperpigmentació, és a dir, el seu color pot enfosquir-se adoptant un to diferent a la resta de la pell. També és important saber que les cremades produïdes en una cicatriu són molt més nocives, ja que la pell de la cicatriu és molt més sensible que la pell sana.

tracking