Riscos de la miopia alta o miopia magna

La miopia fa que la visió llunyana sigui borrosa

Riscos de la miopia alta o miopia magna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Començaré fent-te una pregunta: saps quantes diòptries de miopia tens? Si desconeixes el nombre exacte de diòptries que tens, he de dir-te que hauries de saber-ho, ja que la teva salut visual està en joc. La miopia provoca que la visió llunyana sigui borrosa, ja que la longitud de l’ull és més gran que la d’un ull sa. És un defecte refractiu que està molt present entre la població mundial i la seva presència no para de créixer entre els més joves a causa de l’ús intensiu de dispositius electrònics. La miopia magna o alta miopia sol aparèixer a partir dels 5 anys. Quan una persona miop supera les vuit diòptries es comença a parlar d’alta miopia o miopia magna. Ser conscient del nombre de diòptries que una persona miop posseeix és important, ja que a partir d’aquesta quantitat, es corre el risc de patir certes patologies oculars que, si no es detecten a temps, poden perjudicar seriosament la qualitat visual a la llarga.

La retina és la part de l’ull que més probabilitats té de patir una patologia ocular a causa de la miopia alta o magna. Estic parlant de:

–Despreniment de retina.

–Degeneració de la retina central per plaques d’atròfia.

–Creixement de vasos per sota de la màcula, que és la part central de la retina i responsable de la visió central.

–Forat macular miòpic.

–Separació de les capes de la retina macular.

Realment no es pot prevenir l’alta miopia o magna. Però si una persona té aquest tipus de miopia, el més prudent és realitzar-se una revisió del fons de l’ull com a mínim un cop l’any per detectar possibles complicacions a temps. En el cas de la persona que té aquest tipus de miopia i es vulgui operar, una solució podrien ser les lents intraoculars ICL.

Percepció de llums o taques negres

Totes aquestes patologies derivades de l’alta miopia o miopia magna poden influir molt negativament en la qualitat de vida de la persona miop, així com provocar una discapacitat visual. De la mateixa manera també poden aparèixer complicacions derivades, com ara unes cataractes o glaucoma que, detectades a temps, es poden tractar. Els símptomes que ens han d’alertar que una patologia ocular està passant hi ha són: –L’aparició de mosques volants (miodesòpsies). –La percepció de llums com si fossin llamps. –La visió de taques negres fixes en el camp visual, així com veure distorsionades les línies rectes.

tracking