Anticonceptius per tractar l'acne

L’origen de l’acne és multifactorial, encara que hi ha un factor que és bàsic en la seva gènesim: l’excés de formació de seu.

Anticonceptius per tractar l'acne

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per què s’emprèn anticonceptius durant el tractament de l’acne? L’origen de l’acne és multifactorial, encara que hi ha un factor que és bàsic en la seva gènesim: l’excés de formació de seu. La producció de seu, en part, està regulada pels andrògens, és a dir, les hormones masculines, presents tant en l’home com en la dona. Com que els anticonceptius són antiandrogènics, tenen un efecte beneficiós sobre l’acne. Això és especialment cert amb hiperandrogenisme (que és l’excés de funció dels andrògens), on els principals representants són la síndrome d’ovari poliquístic i la síndrome SAHA.

Com actuen els anticonceptius orals per a millorar l’acne?

Redueixen la formació dels andrògens, així com la seva activitat mitjançant diferents mecanismes.

Quins són els millors anticonceptius orals per al correcte tractament de l’acne? Els anticonceptius aprovats per la FDA (Food ans Drug Administration) per tractar l’acne en dones que també desitgen anticoncepció són els que contenen norgestimat, acetat de noretindrona i drospirenona. En quin moment estan indicats els anticonceptius en el tractament de l’acne? Pel fet que els andrògens tenen un paper primordial en l’acne i que els anticonceptius són antiandrogènics, poden estar indicats en dones amb acne i alhora desig d’anticoncepció i que no presenten cap contraindicació per prendre-l’s. Així mateix, poden emprar-se quan la relació risc/benefici sigui favorable encara que no es desitgi expressament anticoncepció.

Quant de temps triguen els anticonceptius orals en millorar l’acne? Per norma general, un mínim de tres cicles menstruals. Als 6- 9 mesos d’iniciar els anticonceptius l’habitual és poder fer el tractament en monoteràpia, sense necessitat d’altres opcions terapèutiques, tòpiques o orals.

tracking