Hidratació a l'hivern

A l'hivern una de les imatges que ens venen al cap és la dels llavis i les mans secs i tallats

Hidratació a l'hivern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan pensem en l’hivern, una de les imatges més habituals que ens venen al cap és la dels llavis i les mans secs i tallats. Per què ens passa i què podem fer per evitar-ho? El motiu principal és la caiguda de la humitat ambiental a l’exterior i a dins les llars, gràcies a la calefacció: aquest fenomen afavoreix que l’aigua de les capes superiors de la pell s’evapori més fàcilment que no pas a l’estiu (moment en el qual, a més, suem i tenim gran quantitat d’aigua sobre la superfície cutània). És freqüent, també, que a l’hivern sotmetem al vent les àrees més exposades del nostre cos. Un altre factor que afavoreix una major evaporació normal de la sequedat cutània és l’aparició de descamació, engruiximent de la pell i clivelles que poden arribar a sagnar.

Què podem fer per hidratar la nostra pell? Hi ha dues maniobres bàsiques per aconseguir que la nostra pell mantingui l’aigua dins seu. En primer lloc, cal evitar deixar eixugar els llavis i les mans a l’aire lliure. L’evaporació de la saliva o de l’aigua fa que els estrats més superficials de la pell n’eliminin també la seva. Per tant, és primordial no llepar-se els llavis contínuament i eixugar-se bé les mans després de la higiene per tal de no deshidratar la superfície cutània. El mateix amb el cos quan sortim de la dutxa o de la piscina. La segona, la setmana vinent.

Les conseqüències

El terme xerosi fa referència a la sequedat cutània. En molts casos, pot persistir durant temps. En aquest cas, es pot instaurar un èczema en el qual se suma vermellor i picor intensa a l’àrea.

tracking