Ulleres premuntades: riscos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

partir dels 45 anys sol aparèixer la vista cansada o presbícia. No es tracta d’una patologia ocular, sinó que l’ull pateix una disminució progressiva de la capacitat d’enfocar de prop degut a l’edat. Així doncs, una persona prèsbita patirà dificultats per veure objectes situats a prop, llegir, cosir o realitzar qualsevol tasca que requereixi una visió a curta distància.

Com es soluciona la vista cansada? Al mercat existeixen vàries tècniques per solucionar aquest defecte refractiu que tenen en compte factors com la graduació i l’anatomia de l’ull de la persona prèsbita, entre d’altres. Aquestes solucions són:

- Les ulleres progressives.

- Les lents de contacte progressives.

- La correcció làser (amb una estratègia anomenada monovisió).

- Les lents intracornials i les lents intraoculars que s’implanten a través d’una cirurgia.

Hi ha una altra opció que és molt popular: les ulleres pre-muntades. Aquest tipus d’ulleres es poden comprar en qualsevol botiga no sanitària com ara una benzinera o en basars. En principi la mateixa persona que pateix la vista cansada s’autorecepta la ullera, agafant una per una i fent proves de lectura fins a trobar la que li proporciona una visió “correcta”.

Així doncs, quan es compren aquest tipus d’ulleres, la persona es pensa que s’està estalviant temps i diners. Però en realitat el que s’està fent és descuidar la pròpia salut visual. Com sempre, la millor opció és visitar un professional de la visió que ens graduï i recepti unes ulleres que realment s’adaptin de forma cor­recta a les nostres necessitats visuals.

GRADUACIÓ I FABRICACIÓ

1. La graduació no s’adapta a les necessitats visuals de la persona prèsbita. A més, les ulleres s’han fabricat en base a una prescripció mèdica.

VIDRES I GRADUACIÓ

2. Normalment els dos vidres solen portar la mateixa graduació, però l’habitual en les persones és que la graduació sigui diferent en els dos ulls.

EFECTES NEGATIUS

3. Poden provocar mal de cap o de coll i si no estan ben adaptades a la graduació de la persona, es tendeix a forçar la visió o la postura.

tracking