"Democratització" de la medicina estètica i Nadal

El naixement de la medicina estètica es produeix per la sortida al mercat de productes i tractaments cada vegada més efectius

"Democratització" de la medicina estètica i Nadal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

l naixement de la medicina estètica es produeix per la sortida al mercat de productes i tractaments cada vegada més efectius per millorar l’aspecte físic, però que requerien tècniques més agressives que les que es podien realitzar als centres d’estètica, i que necessitaven d’una formació específica en anatomia, fisiologia i patologia.

Això va fer que els professionals mèdics s’impliquessin per cobrir una demanda social cada vegada més en alça, provocant el ressorgiment d’una nova branca de la medicina, la medicina estètica, i un nou professional amb formació específica, el metge estètic.

Els alts preus que tenien els tractaments de medicina estètica fa pocs anys han estat un obstacle perquè hi hagués demanda entre persones amb un poder adquisitiu mitjà, però avui hi ha més clíniques, més laboratoris que fabriquen productes, i els preus són més assequibles, deixant així de ser una medicina exclusiva per a una elit social. Estem assistint, doncs, al que podríem anomenar la “democratització” de la medicina estètica.

Els tractaments de medicina estètica s’han de realitzar sempre en un centre mèdic, per un metge col·legiat amb la formació, coneixements i habilitats necessàries per fer el tractament escollit. En el rejoveniment facial, només la combinació de diferents tractaments, i per tant el domini de les diferents tècniques ens portarà a obtenir un bon resultat final, i una harmonia de les faccions.

Davant les dates de Nadal, els diferents tractaments de medicina estètica són una bona opció com a regal, però si nosaltres volem lluir la nostra millor aparença durant aquestes festes, podem fer-nos també algun tractament de rejoveniment que tingui un efecte flaix.

Una dosi ajustada i específica –segons la nostra musculatura– de toxina botulínica a l’entrecella, front i potes de gall, ens ajudarà a disminuir les arrugues en aquesta zona, i tenir una cara rejovenida però natural i expressiva.

Si som d’aquelles de tenir ulleres o solcs infraoculars, un implant a aquest nivell amb un àcid hialurònic específic i amb cànula per evitar hematomes, ens canviarà una cara de cansament o trista, per una cara més alegre, fresca i jove.

Les arrugues de la zona de la boca, els solcs nasogenians i l’anomenat codi de barres, es redueixen fàcilment amb una injecció –amb cànula per evitar hematomes–, amb àcid hialurònic.

Podem acabar el nostre tractament flaix amb un píling suau i una mesoteràpia amb vitamines a tota la dermis facial per donar lluentor i turgència a la nostra pell.

Una recomanació de cosmètica mèdica, amb els principis actius adaptats a cada pacient, sempre completa qualsevol tractament, i ens ajudarà a limitar els efectes del pas del temps.

tracking