Topografia corneal

Durant una consulta amb l’oftalmòleg pot passar que el facultatiu ens demani, per tal de valorar l’estat de la còrnia, que ens realitzem una topografia corneal.

Topografia corneal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant una consulta amb l’oftalmòleg pot passar que el facultatiu ens demani, per tal de valorar l’estat de la còrnia, que ens realitzem una topografia corneal.

I què és la còrnia? Està situada a la part anterior del globus ocular i és transparent. És l’estructura amb més responsabilitat en la graduació ocular total i vital perquè la imatge que arriba a la retina es formi adequadament.

La topografia corneal és una prova diagnòstica, molt ràpida de fer, no invasiva –no toca l’ull–, es realitza en una sala fosca i no cal dilatar prèviament els ulls. Permet crear un mapa de la superfície de la còrnia a través d’imatges fent que es pugui veure la curvatura de la superfície de la mateixa. El resultat permetrà detectar patologies visuals per valorar una cirurgia refractiva.

Gràcies a una topografia corneal es pot detectar un queratocon, patologia visual que modifica la curvatura de la còrnia. Però també pot determinar l’angle intracorneal en el cas que el pacient pateixi de glaucoma.

En cas que el pacient desitgi operar-se de la visió per tal de corregir un defecte refractiu com la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme, s’utilitzarà un topògraf amb càmera de Sheimpflug. Permetrà valorar:

–El gruix de la còrnia, una dada imprescindible a l’hora de valorar una cirurgia amb làser.

–Les irregularitats en la còrnia: queratocon, degeneració marginal pel·lúcida...

–L’espai de la cambra anterior: per saber si el pacient és candidat o no a cirurgia refractiva amb lents ICL, ja que van col·locades en aquesta part de la còrnia.

La còrnia, un teixit sensible

La còrnia està formada per sis capes que estan disposades amb l’objectiu d’aconseguir una estructura totalment transparent i sense vasos sanguinis. És tracta d’un teixit molt sensible ja que conté moltes terminacions nervioses.

tracking